ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετη στην αστυνομία των πανεπιστημίων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2021, 10:19
Αντίθετη στην αστυνομία των πανεπιστημίων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

«Η πρόσληψη 1.000 Αστυνομικών ειδικής κατηγορίας δεν αποτελεί υποστηρικτική ενέργεια για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, αντιθέτως ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που δεν έχει σβήσει ακόμη», τονίζει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πλήρη αντίθεσή της στην σύσταση ομάδων προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εκφράζει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως, «Θα πρέπει επιτέλους, η Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με τα πρωταρχικά της καθήκοντα, τα οποία είναι η ασφάλεια των πολιτών και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Κι αυτό θα γίνει μόνο όταν τα πολιτικά κόμματα αντιληφθούν ότι η επανειλημμένη δημιουργία νέων ειδικών Ομάδων, δεν αποτελεί πανάκεια. Άλλωστε, με μια πρόχειρη ματιά στο παρελθόν βλέπουμε ότι ελάχιστες από αυτές μακροημέρευσαν. Ας μην δούμε το ίδιο έργο ξανά».

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως μετά την νομοθετική διάταξη και την κατάργηση του ασύλου, «Πλέον, οι Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν και επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως εντός των χώρων του πανεπιστημίου, όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις. Κατά συνέπεια, η πρόσληψη 1000 Αστυνομικών ειδικής κατηγορίας δεν αποτελεί υποστηρικτική ενέργεια για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, αντιθέτως ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που δεν έχει σβήσει ακόμη».

Παράλληλα, τονίζεται πως «το πρόβλημα μέσα στα πανεπιστήμια προκαλείται από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από τις διμοιρίες των ΔΑΕ και τις υπόλοιπες ειδικές ομάδες της ΕΛΑΣ. Καθώς, ο χαρακτήρας των νέων Ομάδων θα είναι περισσότερο εποπτικός παρά επεμβατικός, τα μέλη τους πιθανότατα θα αποτελέσουν κινούμενους στόχους και θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από συντονισμένες επιθέσεις εις βάρος τους».

Τέλος, γίνεται αναφορά και στις «εικόνες αστυνομοκρατίας που θα φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό και θα διασπάσουν περαιτέρω το πολύπαθο Σώμα της ΕΛΑΣ. Αυτό που απαιτείται είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου νομικού πλαισίου, που θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και θα θωρακίζει τη λειτουργία των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr