ΕΛΛΑΔΑ

Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε στον εισαγγελέα συναθλήτριά της που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση - Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιανουαρίου 2021, 14:32
Σοφία Μπεκατώρου: Κατονόμασε στον εισαγγελέα συναθλήτριά της που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση - Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί
Facebook Twitter Whatsapp

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ολυμπιονίκη. Πέραν της δικής της περίπτωσης, η Ολυμπιονίκης φέρεται να κατέθεσε και για άλλη αθλήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ολυμπιονίκης, κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα, φέρεται να κατήγγειλε και νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε συναθλήτρια της. Ο βιασμός αυτός, μάλιστα, φέρεται να έχει γίνει σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Ειδικότερα, η κυρία Μπεκατώρου αφού έκανε αναφορά στα όσα η ίδια έχει καταγγείλει περί βιασμού της πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, μίλησε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία κατά τα λεγόμενά της κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Μάλιστα, η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριας της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα. Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον «επόμενο κρίκο της αλυσίδας» βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Η νέα καταγγελία που έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, δικαιώνει και την πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου που άνοιξε την έρευνα, έστω κι αν η όποια ευθύνη είχε παραγραφεί για την περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, προσδοκώντας να υπάρξουν αποκαλύψεις και καταγγελίες και από άλλα θύματα για τις οποίες η Εισαγγελία θα μπορούσε να κινηθεί.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η κυρία Μπεκατώρου δήλωσε εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Σημειώνεται πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα. Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Πάντως, μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, με πολλές γυναίκες -όχι μόνο από τον χώρο του αθλητισμού- να καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις