ΕΛΛΑΔΑ

Διαδηλώσεις φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πορείες παρά τα μέτρα – Χημικά και ένταση (φωτογραφίες)

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2021, 14:43
Διαδηλώσεις φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Πορείες παρά τα μέτρα – Χημικά και ένταση (φωτογραφίες)
Facebook Twitter Whatsapp

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά και έφθασε μπροστά από το ΥΜΑΘ, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν στη διάρκεια της διαδρομής.

Φοιτητές, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οργάνωσαν και πραγματοποιήσαν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα κέντρα των δύο μεγάλων πόλεων.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στη Θεσσαλονίκη, η ένταση δεν έλειψε με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση χημικών.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά και έφθασε μπροστά από το ΥΜΑΘ, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν στη διάρκεια της διαδρομής, όπως αναφέρει το GRTimes.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση στην Αθήνα ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην Αθήνα

Όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσίαζε το σχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr