ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε τέσσερις φάσεις ο εμβολιασμός στα νησιά – Δείτε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2021, 18:15
Κορωνοϊός: Σε τέσσερις φάσεις ο εμβολιασμός στα νησιά – Δείτε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp

Στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει εμβολιασμός στο Καστελόριζο.

O Ταξίαρχος Αρίστος Περρής κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανέλυσε τις φάσεις του σχεδίου για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών.

Ειδικότερα εξήγησε πως οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη νησιωτική χώρα θα γίνει σε 4 φάσεις. Στην πρώτη φάση θα διεξαχθεί εμβολιασμός σε 18 νησιά που διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες. Στη δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί σε 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων. Στην τρίτη φάση θα διεξαχθούν εμβολιασμοί σε 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 κάτοικους έως και 3.500. Στην τέταρτη φάση, θα διεξαχθούν εμβολιασμοί σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων. 

Δείτε αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης

Η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στα νησιά με νοσοκομειακές μονάδες δηλαδή, άρχισε με το υγειονομικό προσωπικό στις 11 Ιανουαρίου. Συνεχίζεται για μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Τα νησιά της φάσης 1 είναι τα εξής:

Για τη φάση 2 ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει για μόνιμους κάτοικους άνω των 80 ετών στις 28 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Τα νησιά της φάσης 2 είναι τα εξής:

Για τη φάση 3 η έναρξη του εμβολιασμού για μόνιμους κάτοικους ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά τα εξής νησιά:

Στη φάση 4 ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με Υπ. Εσωτερικών και Φορείς Τοπικής
Αυτοδιοίκησης για επιθυμούντες κατοίκους άνω των 18 ετών. Εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο 2021. Έναρξη φάσης με το Καστελόριζο: 27-30 Ιανουαρίου 2021. Η φάση 4 αφορά τα παρακάτω νησιά:

Η μεταφορά των εμβολίων και προσωπικού για τη φάση 4, θα γίνει αεροπορικώς με μέσα του ΓΕΕΘΑ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και ακτοπλοϊκώς με σκάφη του λιμενικού. 

Για τις υπόλοιπες φάσεις, η μεταφορά των εμβολίων θα γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια ή ακόμα και με σκάφη του λιμενικού αν χρειαστεί (ειδικά για τη φάση 3). 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr