ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 80 ετών - Πώς κλείνετε ραντεβού

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2021, 08:23
Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων άνω των 80 ετών - Πώς κλείνετε ραντεβού
Facebook Twitter Whatsapp

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr είναι ανοιχτή για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 80-84 ετών. Πώς μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας.

Ανοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για όσους είναι από 80 έως 84 ετών, παράλληλα ξεκίνησαν από το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Ιανουαρίου, να έρχονται τα πρώτα μηνύματα με ραντεβού για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά προτεραιότητα ομάδα του γενικού πληθυσμού που θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr είναι λοιπόν ανοιχτή για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών, που εκτιμάται ότι αφορά 417.000 άτομα. Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσει πέντε ημέρες αργότερα.

Ο προγραμματισμός των ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μπορεί να γίνει ακόμη μέσω των φαρμακείων και των ΚΕΠ. Οσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους σχετικά με την προκράτηση του ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ακολουθώντας τις οδηγίες. Σε περίπτωση που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού, τότε θα μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας ή απευθυνόμενοι σε φαρμακείο ή ΚΕΠ. Εως την  Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 140.870 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. 

Οι τέσσερις φάσεις

Στην πρώτη φάση τα εμβόλια θα πάνε σε 18 ελληνικά νησιά που διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη από 11/1 ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς και από 18/1 ο εμβολιασμός σε μόνιμους κατοίκους. Η παράδοση θα γίνει με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών που θα συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της παράδοσης στα εμβολιαστικά κέντρα

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 12.000 κατοίκων από 18 Ιανουαρίου με προτεραιότητα τους ανθρώπους άνω των 80, ενώ θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες και η διανομή θα γίνει με αεροπορικά μέσα, δωρεάν αλλά και με ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 - 3.500 κατοίκους με τον εμβολιασμό τους να ξεκινά από 10 Φεβρουαρίου πρώτα στους μόνιμους κατοίκους σε αυτά τα νησιά μικρού μεγέθους και να επεκτείνεται σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, με συνδυασμό αεροπορικών και θαλασσίων μέσων για την παράδοση

Η τέταρτη φάση απευθύνεται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους και ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με υπουργείο Εσωτερικών αλλά και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για όλους άνω των 18 ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου και η παράδοση θα γίνει με εναέρια μέσα με συντονισμό από ΓΕΕΘΑ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr