ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος στον Alpha 98,9: Η μετάλλαξη μοιραία θα επικρατήσει - Μπορεί να γίνει χειρότερος ο ιός - Πιέσεις για περισσότερα εμβόλια

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2021, 11:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2021, 11:37
Βατόπουλος στον Alpha 98,9: Η μετάλλαξη μοιραία θα επικρατήσει - Μπορεί να γίνει χειρότερος ο ιός - Πιέσεις για περισσότερα εμβόλια
Facebook Twitter Whatsapp

«Πρέπει και η ελληνική πολιτεία και όλες οι κυβερνήσεις να πιέσουν προς την κατεύθυνση να φτιαχτούν εμβόλια. Ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να γίνει χειρότερος», προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Πρέπει να υπάρχει παγκόσμια κινητοποίηση, σε επίπεδο ΠΟΥ και ΟΗΕ, για να λυθεί το θέμα της παραγωγής των εμβολίων», πρότεινε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Πρέπει και η ελληνική πολιτεία και όλες οι κυβερνήσεις να πιέσουν προς την κατεύθυνση να φτιαχτούν εμβόλια. Ο μεταλλαγμένος ιός μπορεί να γίνει χειρότερος», προειδοποίησε ο καθηγητής.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο καθηγητής θεωρεί μοιραίο ότι ο μεταλλαγμένος ιός θα επικρατήσει, καθώς μεταδίδεται πολύ γρήγορα: «Οι ιοί καθώς πολλαπλασιάζονται, μεταλάσσονται. Αυτές οι μεταλλαξεις μπορεί να δώσουν στον ιό ένα προβάδισμα., αφού μεταδίδεται πιο εύκολα. Αρα αυτή η μετάλλαξη επικρατεί. Είναι μοιραίο να επικρατήσει... Αν συμβεί, είναι πιθανόν να αλλάξουν τα δεδομένα».

Σχολιάζοντας την κολχικίνη, το νέο «όπλο» που μπήκε στη φαρέτρα των επιστημόνων, ο κ. Βατόπουλος τόνισε «φαίνεται ότι προστατεύει από τη βαριά λοίμωξη» και ξεκαθάρισε ότι «έχει παρενέργειες, πρέπει να λαμβάνεται μόνο με συνταγή γιατρού», και διευκρίνισε ότι αφορά μόνο τους ηλικιωμένους και τους νέους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr