ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος εργαζομένων στα λεωφορεία στον Alpha 98,9: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιανουαρίου 2021, 12:57
Πρόεδρος εργαζομένων στα λεωφορεία στον Alpha 98,9: Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στον στόλο των λεωφορείων, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, το πιο καινούργιο λεωφορείο που κυκλοφορεί είναι του 2009.

Να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό σε εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σιορίκης, πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

«Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και εργαζόμαστε σε κλειστούς χώρους, όπως είναι ένα λεωφορείο. Έχουμε ζητήσει να μας δοθεί προτεραιότητα και να φτιαχτεί ένα πλαίσιο από την επιτροπή εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Σιορίκης.

Αναφερόμενος στον στόλο των λεωφορείων, όπως είπε χαρακτηριστικά το πιο καινούργιο λεωφορείο που κυκλοφορεί είναι του 2009.

«Καινούργια λεωφορεία δεν θα έρθουν. Θα είναι δεκαετίας, με leasing, που θα έπρεπε να έχουν έρθει τέλη του 2020. Βρίσκονται στο στάδιο του ελεγκτικού συνεδρίου, πιστεύω πως θα έχει τελειώσει σε 10ημέρες και περίπου 200 λεωφορεία θα μπουν σταδιακά στον στόλο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», υπογράμμισε.

Ο μέσος όρος ηλικίας των λεωφορείων είναι 18 ετών, είπε, ενώ με τα νέα λεωφορεία, στους δρόμους θα κυκλοφορούν περίπου 1.400, «ένας ικανοποιητικός αριθμός», όπως είπε. «Αυτό είχαμε να το δούμε από τους ολυμπιακούς αγώνες», επισήμανε.

Οι μάχιμοι οδηγοί φθάνουν τους 3.000, ωστόσο «πρέπει να εμβολιαστούν και οι ελεγκτές, οι εκτότες, οι τεχνίτες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις