ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στον Alpha 98,9: Από το πρώτο κύμα είχαμε ζητήσει προσλήψεις - Αργήσαμε

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Φεβρουαρίου 2021, 13:32
Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στον Alpha 98,9: Από το πρώτο κύμα είχαμε ζητήσει προσλήψεις - Αργήσαμε
Facebook Twitter Whatsapp

Η διασπορά μεταξύ των εργαζομένων στα λεωφορεία είναι πολύ μικρή μέχρι στιγμής, καθώς έχουν νοσήσει μόλις 30-35 άτομα.

Να μπουν στη λίστα προτεραιοτήτων των εμβολιασμών ζητούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, ένα αίτημα που έχει κατατεθεί στην επιτροπή εμβολιασμού, ωστόσο δεν έχουν λάβει ακόμη θετική απάντηση, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σιορίκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή.

«Το έχουμε ζητήσει από την εταιρεία, που με τη σειρά της το ζήτησε από την επιτροπή εμβολιασμού. Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν προγραμματίσει. Είμαστε μια ομάδα εργαζομένων που έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο και πρέπει να προστατευτούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιβάτες», υπογράμμισε ο κ. Σιορίκης.

Ωστόσο, όπως είπε, η διασπορά μεταξύ των εργαζομένων είναι πολύ μικρή μέχρι στιγμής, καθώς έχουν νοσήσει μόλις 30-35 άτομα.

Όπως τόνισε, μάλιστα, εκτός από τους οδηγούς, παρατηρείται ότι και οι επιβάτες τηρούν με ευλάβεια το μέτρο της μάσκας, κάνοντας σωστή χρήση της.

Πέρα από τις μάσκες, όμως, είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις στα μέσα μεταφοράς, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι αποτελούν εστίες διασποράς.

Πότε θα δοθούν στην κυκλοφορία τα νέα λεωφορεία για να αποσυμφορηθούν οι μετακινήσεις; «Από την ενημέρωση που έχουμε, εντός της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνονται από τον ΑΣΕΠ οι επίσημοι πίνακες για τους συναδέλφους μου από τον διαγωνισμό. Έχουμε αργήσει αρκετά. Από το πρώτο κύμα, και δεν λέω ότι είμαστε επιστήμονες, είχαμε ζητήσει από το υπουργείο και την εταιρεία να επισπεύσουν τις προσλήψεις. Δεν το καταφέραμε. Ο διαγωνισμός βγήκε το καλοκαίρι. Τέλος του μήνα θα ενταχθούν τον στόλο μας τα νέα λεωφορεία».

Επισήμανε ωστόσο, πως σε λίγες γραμμές παρατηρείται συνωστισμός. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή στον δρόμο βρίσκονται 1.040 λεωφορεία, 1.230 μαζί με αυτά του ΚΤΕΛ, ενώ πρόσθεσε ότι «από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου έχουν ανακληθεί όλες οι κανονικές άδειες».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr