ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε μετασχηματιστές του AΔMHE στον Ασπρόπυργο - Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική και Πελοπόννησο (φωτογραφίες και βίντεο)

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2021, 23:00 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2021, 01:46
Πυρκαγιά σε μετασχηματιστές του AΔMHE στον Ασπρόπυργο - Επανήλθε το ρεύμα σε Αττική και Πελοπόννησο (φωτογραφίες και βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω έκρηξης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον υποσταθμό του Ασπροπύργου.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την Πελοπόννησο ύστερα από τις εκτεταμένες διακοπές που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ) του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση εξελίσσεται καλά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που εκδηλώθηκε σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Στο σημείο βρίσκονται ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις