current views are: 8

18 Απριλίου 2017
Δημοσίευση04:40

Συλλήψεις καπετάνιων για υπεράριθμους επιβάτες σε πλοία

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κυλλήνης

Δημοσίευση 04:40’

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κυλλήνης

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Κυλλήνης, ο Πλοίαρχος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» μετά τον κατάπλου του πλοίου από λιμένα Ζακύνθου με την κατηγορία της εκτέλεσης πλου με υπεράριθμους επιβάτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε υπεράριθμους ενενήντα επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα συνελήφθη από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Ηγουμενίτσας, ο Πλοίαρχος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΕΛΕΝΗ», μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι προερχόμενο από το λιμένα Κέρκυρας, «για εκτέλεση πλου με υπεράριθμους επιβάτες».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, «σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 625 επιβάτες αντί των 584 που προβλέπεται από το Πιστοποιητικό Ασφάλειας του πλοίου για τη θερινή περίοδο.»

Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων.


σχετικα αρθρα