ΕΛΛΑΔΑ

Καββαθάς στον Alpha 98,9: Καταστροφική η λογική του ακορντεόν – Δεν είναι όλη η αγορά Ερμού και Τσιμισκή

Δημοσίευση 8 Φεβρουαρίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 8 Φεβρουαρίου 2021, 13:13
Καββαθάς στον Alpha 98,9: Καταστροφική η λογική του ακορντεόν – Δεν είναι όλη η αγορά Ερμού και Τσιμισκή
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας και για την ανάγκη παρουσίας εκπροσώπου της αγοράς στις συζητήσεις για τη λήψη μέτρων που τους αφορούν. 

Την άποψη πως η λογική των μέτρων ακορντεόν είναι καταστροφική διατύπωσε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμυρνή ο Γιώργος Καββαθας, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Τόνισε πως δεν είναι όλη η αγορά Ερμού και Τσιμισκή υπογραμμίζοντας πως κατασταλτικά μέτρα πρέπει να λαμβάνονται εκεί που είναι απαραίτητο και όχι για όλους. Επανέλαβε παράλληλα την ανάγκη παρουσία ενός τουλάχιστον εκπροσώπου της αγοράς στις συζητήσεις για τα μέτρα ενώ τόνισε πως τα όσα ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ανακουφιστικά αλλά όχι επαρκή για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Ένα lockdown είναι καταστροφικό. Ήδη είναι καταστροφική αυτή η λογική του ακορντεόν. Ούτε τις επιχειρήσεις σώζει αλλά ούτε λύνει το πρόβλημα το υγειονομικό. Έχουμε φάει τρεις μήνες με lockdown που κατά τι γνώμη μου δεν είναι lockdown. Και δεν μπορεί να ενεργοποιείται το λιανικό εμπόριο και να μετατρέπουμε όλη τη χώρα σε Ερμού και Τσιμισκή λες και όλες οι επιχειρήσεις είναι σε Ερμού και Τσιμισκή. Εκεί που έχουμε πρόβλημα πρέπει να λειτουργούμε κατασταλτικά και να μην είναι γενικά τα μέτρα», σημείωσε ο Γιώργος Καββαθας, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Εγώ δεν μπορώ να πω πως είναι νέα μέτρα. Είναι μέτρα που είναι σε ισχύ. Δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Είναι ανακουφιστικά μεν αλλά δεν είναι μέτρα που μπορούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις. Δεν σώζεται μία επιχείρηση με 2.000-4.000 ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι έχουν συσσωρευτεί τεράστιες υποχρεώσεις και χρειάζεται να δούμε μέτρα σε αυτό το πλαίσιο που μπορεί να είναι ανακουφιστικά για τη διάρκεια του lockdown, ίσως πιο στοχευμένα ακόμα αλλά θα πρέπει να δούμε και μέτρα επανεκκίνησης των κλάδων. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. Όσο η κοινωνία είναι σε lockdown η κρίση βαθαίνει».

Αναφερόμενος στο ζήτημα λήψης των αποφάσεων υπογράμμισε πως καλό θα ήταν να υπάρχει και ένας εκπρόσωπος της αγοράς. «Οι επιστήμονες έχουν το κομμάτι το δικό τους. Η πολιτική ηγεσία καλείται να πάρει την απόφαση χωρίς να έχει μιλήσει για τα μέτρα με τους εμπλεκόμενους φορείς», σημείωσε.

Αναφορικά με την εστίαση σημείωσε: «Για τον κλάδο της εστίασης τι έχει κάνει; Εχει πάρει μέτρα που είναι γενικά και όχι ειδικά. Ο κλάδος της εστίασης χρειάζεται ειδικά μέτρα στήριξης. Το έχουμε πει από το Φθινόπωρο. Στήριξη για να έχει βιωσιμότητα για να μην κλείσει η επιχείρηση πριν να έρθει η ώρα της επανεκκίνησης. Ήδη έχουμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση. Κάντε μία βόλτα στη Σκουφά, στην Τσακάλωφ, στη Βαλαωρίτου και θα δείτε λουκέτα. Να πάτε στο Γκάζι και θα δείτε λουκέτα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr