ΕΛΛΑΔΑ

Η δικαιοσύνη μπλοκάρει την έκδοση στο Πακιστάν του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα

Δημοσίευση 9 Φεβρουαρίου 2021, 19:00 / Ανανεώθηκε 9 Φεβρουαρίου 2021, 19:14
Η δικαιοσύνη μπλοκάρει την έκδοση στο Πακιστάν του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τζαβέντ Ασλάμ για πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο κατηγορούνταν για παράνομη μετανάστευσης και λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Η τριμελής Επιτροπή Ασύλου αναγνώρισε ως πρόσφυγα τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια.

Ειδικότερα, ο Τζαβέντ Ασλάμ για πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο κατηγορούνταν για παράνομη μετανάστευσης και λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Στη συνέχεια η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοσή του στο Πακιστάν, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και εκζητείται.

Τον Μάιο του 2012, συλλαμβάνεται και πάλι μετά από ένταλμα των πακιστανικών και πάλι Αρχών για την ίδια υπόθεση, αλλά κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο και έγινε δεκτό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr