ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη 1 στα Προπύλαια - Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2021, 09:11
Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη 1 στα Προπύλαια - Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Facebook Twitter Whatsapp

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή κοινότητα, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ δίνουν σήμερα το παρόν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 στα Προπύλαια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις τις χώρας. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωση της  πως «χαιρετίζει τα μαζικά συλλαλητήρια φοιτητών – εκπαιδευτικών και νεολαίας που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, συνεχίζει, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει  ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Απαιτούμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την απόσυρση του νομοσχεδίου και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Τετάρτη.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία θεωρεί πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση σε ότι αφορά  την προστασία της υγείας της ζωής των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εργαλειοποιεί την πανδημία, επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων (νέοι φραγμοί στην πρόσβαση στα Α.Ε.Ι., πανεπιστημιακή αστυνομία, κλείσιμο σχολών κ.ά.),και με επιμονή στην απουσία οποιουδήποτε διαλόγου με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr