ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Να γίνει έρευνα για τον θάνατο της 8χρονης - Τραγικές οι ελλείψεις του Νοσοκομείου

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 19 Απριλίου 2017, 17:27 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 17:27
ΠΟΕΔΗΝ: Να γίνει έρευνα για τον θάνατο της 8χρονης - Τραγικές οι ελλείψεις του Νοσοκομείου
Facebook Twitter Whatsapp

Σοβαρές καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας όπου κατέληξε χθες ένα 8χρονο κοριτσάκι 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρές καταγγελίες για  τραγικές ελλείψεις στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας όπου κατέληξε χθες ένα 8χρονο κοριτσάκι κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με δημόσια παρέμβασή της. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως παρότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί τα παιδιά του πληθυσμού αναφοράς της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) δηλαδή στην Πελοπόνησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο σε χρηματοδότηση και στελέχωση.

Για τον λόγο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να γίνει έρευνα  για το θάνατο της 8χρονης και να βρεθούν οι υπαίτιοι εφόσον υπάρχουν , ενώ τέλος κάνει έκκληση να βγει σύντομα το πόρισμα και να δημοσιοποιηθεί  για να χυθεί στην υπόθεση άπλετο φως. 

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως: «Το πόρισμα πρέπει να εκδοθεί άμεσα για να μην επικρέμονται κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση με απόλυτο σεβασμό στους γονείς του τραγικού κοριτσιού και του προσωπικού του νοσοκομείου, που δίνει τη ζωή του σε αντίξοες συνθήκες και σώζει παιδιά που κινδυνεύουν, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων αναφέρει όλες τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου , και προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες και κυρίως την Πολιτεία σχετικά με την εγκληματική παραμέληση των δομών της δημόσιας Υγείας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι: "Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει παιδιά από μίας ημέρας έως 16 ετών και στηρίζει το σύνολο των Μονάδων Νεογνών και των Παιδιατρικών κλινικών των Νοσοκομείων της 6ηςΥΠΕ.  Είναι ενδεικτικό ότι το 2016 στα Επείγοντα αντιμετωπίστηκαν 60.000 παιδιά. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 140.000 μικροβιολογικές εξετάσεις και 32.000 ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις.Έγιναν 6.000 εισαγωγές και 1.700 χειρουργεία, καθώς είναι το μόνο νοσοκομείο της συγκεκριμένης υγειονομικής Περιφέρειας που διαθέτει παιδοχειρουργική κλινική". 

Κι ενώ οι αριθμοί αποτυπώνουν την ανάγκη κάλυψης των παιδιατρικής περιστατικών, τα στοιχεία για τις τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ είναι δραματικά: "Το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ δεν διαθέτει κανέναν παιδοκαρδιολόγο. «Πώς είναι δυνατόν ένα Παιδιατρικό Περιφερειακό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά, που κάνει το σύνολο των παιδοχειρουργικών επεμβάσεων, να λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς να διαθέτει παιδοκαρδιολόγο;"  ερωτά ρητορικά τους υπευθύνους.

Και βέβαια οι ελλείψεις του νοσοκομείου δεν σταματούν εκεί αφού σύμφωνα με την Ομοσπονδία ,το Καραμανδάνειο δεν διαθέτει επίσης κανέναν παιδοοφθαλμίατρο και τα μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ σκουριάζουν επί μήνες, με τους υπεύθυνους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα επικουρικό

Δεν διαθέτει κανέναν παιδοογκολόγο,γι’ αυτό και δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες και οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής.Τέλος, δεν διαθέτει κανέναν παιδοδοντίατρο.  Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό όπως επίσης υπάρχουν ελλείψεις και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr