ΕΛΛΑΔΑ

Πράσινα υγρά καύσιμα: Το μέλλον είναι εδώ

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2021, 18:00
Πράσινα υγρά καύσιμα: Το μέλλον είναι εδώ
Facebook Twitter Whatsapp

Σφαιρική εικόνα του ρόλου των πράσινων υγρών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση στο συνέδριο «Green Liquid Fuels of the Future» του ΙΕΝΕ.

Τις πολλαπλές χρήσεις και προοπτικές των πράσινων υγρών καυσίμων, τις προκλήσεις που προκύπτουν καθώς και τον ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν τα πράσινα υγρά καύσιμα στην ενεργειακή μετάβαση – ιδιαίτερα στη Βιομηχανία και τις Μεταφορές – εξέτασε το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο “Green Liquid Fuels of the Future” που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) την προηγούμενη εβδομάδα (11 και 12 Φεβρουαρίου 2021) με Κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Στο συνέδριο, σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν πάνω σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αναφορικά με τα υγρά καύσιμα. Aπό το πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτό τίθεται χάρη στο ευρωπαϊκό Green Deal και στους στόχους για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 έως την απανθρακοποίηση της Βιομηχανίας και από τον μετασχηματισμό των οδικών μεταφορών έως το ενεργειακό – και όχι μόνο – μέλλον της ναυτιλίας και των αερομεταφορών, οι ομιλητές του Συνεδρίου κατόρθωσαν να δώσουν μία εξαιρετικά σφαιρική εικόνα σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τα ενεργειακά καύσιμα και το δυναμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με Κύριο Χορηγό την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., ενώ τη διοργάνωση στήριξε χορηγικά και η Motor Oil Hellas. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ευρωπαϊκή εφημερίδα New Europe και το ενεργειακό site Energia.gr.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr