ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ - Χωρίς ρεύμα, κατέρρευσε η οροφή λόγω του χιονιού

Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 16 Φεβρουαρίου 2021, 14:02
Εκτός λειτουργίας το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ - Χωρίς ρεύμα, κατέρρευσε η οροφή λόγω του χιονιού
Facebook Twitter Whatsapp

Κατέρρευσε η οροφή στα καμίνια της μονάδας νικελίου του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού κατέρρευσε η οροφή στα ηλεκτροκάμηνα της μονάδας νικελίου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εντός της μονάδας, η οποία ήταν κλειστή για συντήρηση. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το εργοστάσιο δεν λειτουργεί προς το παρόν, αλλά αυτό οφείλεται στη διακοπή του ρεύματος υψηλής τάσης λόγω πτώσης δέντρων, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το περιστατικό δεν επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου

Η βλάβη στο ρεύμα, κατά τις ίδιες πηγές, σύντομα θα αποκατασταθεί και θα ξεκινήσει ξανά η λειτουργία του εργοστασίου Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης θα αποκατασταθεί εντός της ημέρας και η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ θα έχει αποκατασταθεί έως αύριο το μεσημέρι, όταν και η παραγωγή αναμένεται να επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα. 

Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ είναι πολύ παλιές, χωρίς την απαραίτητη συντήρηση και αυτό επιτείνει τα προβλήματα, ειδικά όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που έχει προκαλέσει η «Μήδεια».

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η ΛΑΡΚΟ τελεί υπό ιδιωτικοποίηση μέσω δύο παράλληλων διαγωνισμών που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τον ειδικό διαχειριστή και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 6 επενδυτικά σχήματα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr