ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στον Alpha 98,9: 2.000 κλήσεις στην Αττική για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2021, 13:38
Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στον Alpha 98,9: 2.000 κλήσεις στην Αττική για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δυσκολότερα προβλήματα ήταν για κοπές δέντρων ή μεταφορές ατόμων σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Εκάλη, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χιλιάδες κλήσεις δέχτηκε το τελεταίο διήμερο η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε όλη τη χώρα τόσο για κοπές δέντρων όσο και για παροχή βοήθειας, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», όπως δήλωσε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής είπε ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα, έχει ανέβει η θερμοκρασία και τα προβλήματα συνεχώς μειώνονται. Οι πυροσβεστικέσ δυνάμεις επιχείρησαν σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως για παροχή βοήθειας και ιδίως στα βόρεια προάστια λόγω της πτώσης αμέτρητων δέντρων». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δυσκολότερα προβλήματα ήταν για κοπές δέντρων ή μεταφορές ατόμων σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Εκάλη.

«Είχαμε πολλές περιπτώσεις για κοπές δέντρων, ενώ πολλά έπεσαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, δημιουργώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης» πρόσθεσε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πανελλαδικά, δεχτήκαμε 2.041 κλήσεις. Μόνο στην Αττική τη Δευτέρα δεχτήκαμε 1.971 κλήσεις, οι περισσότερες για κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων,και για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο ή σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση και εμβολιασμούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν και τους τεχνικούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε μη προσβάσιμα σημεία. Στα βόρεια προάστια ζητήθηκε βοήθεια και για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαδικασία για να κοπεί ένα δέντρο, ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι «χρειάζεται μια διαδικασία που σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται ηλεκτρονικά μέσω των δήμων. Εμείς θα παρέμβουμε όταν υπάρχει πρόβλημα, αυτά τα συμβάντα έχουν τον κωδικό 'παροχή βοήθειας'. Αν αντιληφθούμε ότι ένα δέντρο βρίσκεται ανάμεσα σε καλώδια της ΔΕΗ, πρέπει να απευθυνθούμε στον δήμο. Στον αστικό ιστό, έρχεται συνεργείο του δήμου, επί τόπου εκτιμά την κατάσταση και προχωρά στις ενέργειες».

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επαγρύπνηση, σε συνεργασία και ετοιμότητα. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ο κύριος βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας» επισήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης και σημείωσε πως «αν είμαστε ενημερωμένοι και ακολουθούμε τις οδηγίες των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας, αντιμετωπίζουμε το όποιο φαινόμενο με τις λιγότερες συνέπειες».

«Παραμένουμε σε επιφυλακή, μέχρι να περάσουν τα φαινόμενα της κακοκαιρίας και να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr