ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα ραντεβού εμβολιασμών που ακυρώθηκαν λόγω «Μήδειας» - Τι είπε ο Κικίλιας

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 17 Φεβρουαρίου 2021, 18:40
Facebook Twitter Whatsapp

Όλες οι λεπτομέρειες για τα ραντεβού εμβολιασμών που χάθηκαν λόγω «Μήδειας». Τι είπαν οι κ.κ. Κικίλιας και Θεμιστοκλέους.

Τις λεπτομέρειες για τα ραντεβού εμβολιασμών που χάθηκαν, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια», έδωσαν κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως «για όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν – πρώτη και δεύτερη δόση- λόγω τη κακοκαιρίας, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού τους».

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως «παράλληλα με την αναβολή των ραντεβού, τέθηκε και το θέμα της απώλειας δόσεων, λόγω των ιδιομορφιών του εμβολίου της Pfizer. (βαθιά κατάψυξη, προβλήματα συντήρησης). Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με τις δόσεις αυτές. Εκτελέσαμε ενισχυμένα μια επιχείρηση 24 ωρών, καταφέραμε να εμβολιάσουμε κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού και στη δομή (ΠΡΟΚΕΚΑ) στην Αμυγδαλέζα». 

Εκεί εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και επίσης εμβολιάστηκαν ένστολοι και στρατιωτικοί.

Όλες οι λεπτομέρειες για τα ραντεβού που χάθηκαν

Μόλις ξεπεράσαμε τις 600.000 εμβολιασμούς και πετύχαμε 5,71% εμβολιαστική κάλυψη, είπε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επεσήμανε πως από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν 25137 εμβολιασμοί. 

Ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού για τον εμβολιασμό περιλαμβάνει τρεις ομάδες πολιτών, εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους:

  • Πρώτη ομάδα 60 έως 64 ετών: Θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα όπως όριζε το πρώτο ραντεβού. Θα ειδοποιηθούν με SMS τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού.
  • Δεύτερη ομάδα όσοι είχαν κλείσει ραντεβού για το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι. Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν από την επόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Θα ειδοποιηθούν με την ίδια διαδικασία όπως η πρώτη ομάδα.
  • Τρίτη ομάδα είναι οι ηλικίας από 75 και άνω καθώς επίσης και οι υγειονομικοί. Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με SMS για ακριβή ώρα και εμβολιαστικό κέντρο. Η διαφορά αυτής της ομάδας έγκειται στο ότι έχουν κάνει τη δεύτερη δόσης στην πλειονότητά τους και ελήφθη η απόφαση για εμβολιασμό την Κυριακή ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση στο χρονικό διάστημα από τη λήψη της πρώτης δόσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr