ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν λόγω «Μήδειας» - Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2021, 07:22
Κορωνοϊός: Πότε θα γίνουν οι εμβολιασμοί που ακυρώθηκαν λόγω «Μήδειας» - Πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν δύο σημαντικές προκλήσεις, «να μη χαθούν δόσεις και να επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού».

Τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθούν οι πολίτες που αναβλήθηκε ο εμβολιασμός του για τον κορωνοϊό, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», ανέλυσαν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν την Τρίτη σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, ενώ την Τετάρτη το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Αττική ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.

Όπως διευκρινίστηκε στην ενημέρωση, την Τετάρτη έγιναν 25.137 εμβολιασμοί και υπήρξε 89% προσέλευση των πολιτών που είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν. Ο κ. Θεμιστοκλέους προσέθεσε ότι συνολικά «έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς από την αρχή της επιχείρησης Ελευθερία», ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,71% εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν δύο σημαντικές προκλήσεις, «να μη χαθούν δόσεις και να επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού εμβολιασμού».

Όλοι οι πολίτες που δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν λόγω των καιρικών συνθηκών θα ειδοποιηθούν με sms στο κινητό τους για την ώρα εμβολιασμού και το εμβολιαστικό κέντρο, συμπλήρωσε.

Όπως είπε για τους πολίτες ηλικίας 60 έως 64 ετών ο εμβολιασμός θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα και θα λάβουν τρεις ημέρες πριν SMS για την ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο.

Όσον αφορά όσους είχαν ραντεβού για εμβόλιο στην Helexpo και δεν πραγματοποιήθηκε, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και επίσης οι πολίτες αυτοί θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες πριν τον εμβολιασμό.

Για τους 75 και άνω, αλλά και για ορισμένους υγειονομικούς που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν και δεν τα κατάφεραν, ο εμβολιασμός θα επαναληφθεί την Κυριακή 21η Φεβρουαρίου. Η πλειονότητα σ' αυτή την περίπτωση αφορά κυρίως τη δεύτερη δόση και οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν επίσης με ανάλογο SMS.

Ο κ. Κικίλιας, τόνισε πως «για όλα τα ραντεβού που αναβλήθηκαν – πρώτη και δεύτερη δόση- λόγω τη κακοκαιρίας, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επαναπρογραμματιστούν άμεσα. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού τους».

Ερωτηθείς για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί 1,2 εκατομμύρια δόσεις το Β´τρίμηνο του 2021 και προσέθεσε ότι «πρόκειται για ένα πιο εύκολο εμβόλιο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 400.000 δόσεις από τον Απρίλιο» στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr