ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ: Πόσα νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι - Tουλάχιστον 1.000 πτώσεις δέντρων

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2021, 10:37
Νέα ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ: Πόσα νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι - Tουλάχιστον 1.000 πτώσεις δέντρων
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Ολοκληρώνονται αυτή την ώρα οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής, καθώς σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ απομένουν κάποια μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια. Παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.

Οι εργασίες επικεντρώνονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Αγ.Στέφανο, Κρυονέρι, 'Ανοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Με επιπλέον 60 τεχνικούς από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος (στις οποίες οι ζημιές αποκαταστάθηκαν) ενισχύονται σήμερα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις 70.000 που αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Εξάλλου και στη Βόρεια Εύβοια, που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κακοκαιρία, μέσα στις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο και στους τελευταίους 4 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εκ νέου την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί, επίσης, όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500 , μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Μέχρι χθες βράδυ, στο απόλυτο σκοτάδι, ξεχασμένοι, χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και θέρμανση ήταν περισσότερα από 70.000 νοικοκυριά στην Αττική. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να ζήσουν για περισσότερες από 48 ώρες στο σκοτάδι. Ανάμεσά τους ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, αλλά και μικρά παιδιά.

Οι τουλάχιστον 1.000 πτώσεις επάνω στα καλώδια δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς σχεδόν στο σύνολο των βορείων προαστίων υπήρξε blackout.

Μάλιστα, σε χθεσινό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται πως από τις 15 Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν έναν μήνα πριν η ΔΕΔΔΗΕ είχε ζητήσει συνδρομή των Δασαρχείων και των Δήμων, ούτως ώστε να ξεκινήσει το κλάδεμα των δέντρων που βρίσκονται κοντά στα καλώδια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr