current views are: 12

21 Απριλίου 2017
Δημοσίευση18:48

Βυθισμένος στο πένθος ο καλλιτεχνικός κόσμος για την απώλεια του Στάθη Ψάλτη – Μηνύματα θλίψης

 Δεν έχουν τέλος τα μηνύματα θλίψης για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη. 

Δημοσίευση 18:48’

 Δεν έχουν τέλος τα μηνύματα θλίψης για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη. 

Δεν έχουν τέλος τα μηνύματα θλίψης για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, Στάθη Ψάλτη. Η «αυλαία» για τον αγαπημένο κωμικό έπεσε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 66 ετών μετά από «άνιση» μάχη με τον καρκίνο. Στο άκουσμα της είδησης πολιτικά κόμματα και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έσπευσαν να αποδώσουν φόρο τιμής στον μεγάλο ηθοποιό.

«Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας δημοφιλής ηθοποιός που υπηρέτησε κατά το πλείστον την κωμωδία ψυχαγωγώντας το ευρύ κοινό από το θεατρικό σανίδι, την κινηματογραφική αίθουσα και τις τηλεοπτικές ίντσες. Ήταν αφοσιωμένος στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης όπου με την αιχμή της σάτιρας διασκέδασε γενιές θεατών. Στους οικείους του μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια» ήταν το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Η απώλεια του Στάθη Ψάλτη μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και σπουδαίος άνθρωπος. Χάρισε γέλιο στους Έλληνες και στήριζε τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Ο καλλιτεχνικός κόσμος από σήμερα είναι φτωχότερος. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ανακοίνωσε εξέδωσε και το κόμμα της Δημοκρατική Συμπαράταξη στο οποίο ανέφερε «Έχασε σήμερα την μάχη με τον θάνατο ο αγαπητός σε όλους μας Στάθης Ψάλτης. Ένας ηθοποιός που γέμιζε τα θέατρα, καθώς έκανε τεράστιες επιτυχίες στην επιθεώρηση, ήταν όμως εξαιρετικός και σε δραματικούς ρόλους όπως με την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Συμβολαιογράφος στην ΕΡΤ το 1979, και την πρόσφατη εμφάνιση στον ρόλο έκπληξη της παραμάνας, στον Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Δ. Λιγνάδη στο θέατρο Πάνθεον.

Αναμφισβήτητα όμως ο Στάθης Ψάλτης, ταυτίστηκε με τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80. Με αυτές τις ταινίες έβαλε την σφραγίδα του στην τηλεοπτική ψυχαγωγία της εποχής και αποσπούσε το τρανταχτό γέλιο χιλιάδων τηλεθεατών με τις ατάκες του, με τους νεολογισμούς του που έγιναν σλόγκαν, με τον αυτοσαρκασμό του, με τις μεταμφιέσεις του!  Πάντα αντισυμβατικός και εκκεντρικός, αλλά γνήσια λαϊκός, ακόμα και σήμερα μέσα από τις τηλεοπτικές επαναλήψεις των ταινιών εκείνων, εξακολουθεί να μας χαρίζει το γέλιο, και με το ταλέντο του που ξεχειλίζει, μας ταξιδεύει στα χρόνια της νιότης μας, τα χρόνια της αθωότητας και της ανεμελιάς.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στον ρόλο του Ηγούμενου της Μονής Σινά στην ταινία Καζαντζάκης του Γ. Σμαραγδή η οποία θα βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Από την πλευρά του, το Ποτάμι αναφέρει: “Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι. Ένας ηθοποιός με πηγαίο κωμικό ταλέντο, με ιδιαίτερα χαρίσματα στο παιγνίδι των μεταμορφώσεων και των εκπλήξεων που χάριζε το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Θα μας λείψει η αστεία φιγούρα του που τόσο έξυπνα χρησιμοποιούσε, θα μας λείψει ο χαρισματικός γελωτοποιός που έβαλε την σφραγίδα του σε δεκάδες ταινίες, επιθεωρήσεις και θεατρικές κωμωδίες. Θα μας λείψει ο σπάνιος συνδυασμός πηγαίου ταλέντου και σεμνότητας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του. Ο καλλιτεχνικός κόσμος χάνει σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο”.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Στάθη Ψάλτη εξέφρασαν και οι ΑΝΕΛ μέσω της εκπροσώπου Μανταλένας Παπαδοπούλου «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Στάθη Ψάλτη, ενός πραγματικά μεγάλου ηθοποιού και αυθεντικού λαϊκού καλλιτέχνη, που επί χρόνια προσέφερε γενναιόδωρα το γέλιο, τη χαρά και την αισιοδοξία στους Έλληνες. Καλό του ταξίδι. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον ηθοποιό και το ΚΚΕ «Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Στάθη Ψάλτη».

Το δικό της Στάθη αποχαιρέτησε μέσω των social media και ένας από τους μεγαλύτερους έρωτες του ηθοποιού, η Καίτη Φίνου «Πώς να γράψω αντίο…Καλή αντάμωση Στάθη μου…Η Κουλάρα σου…»

Για έναν χαρισματικό και πολυδιάστατο άνθρωπο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν ένας χαρισματικός, και πολυδιάστατος καλλιτέχνης που αγαπούσε με πάθος αυτό που έκανε και για δεκαετίες μας προσέφερε απλόχερα δείγματα της σπουδαίας τέχνης του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του»

Η ανακοίνωση της εκροσώπου της οικογένειας 

Ο Στάθης Ψάλτης έχασε την άνιση μάχη που έδινε τις τελευταίες ημέρες με το θάνατο. Από σήμερα το μεσημέρι το ελληνικό θέατρο έγινε φτωχότερο.

Ο αγαπημένος του κοινού αλλα και των συναδέλφων του ο δικός μας Στάθης μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές  αντιμετώπιζε την όλη κατάσταση

με γενναιότητα και χιούμορ.Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης αληθινός κωμικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που υπηρέτησε περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες το θέατρο και τον κινηματογράφο με εντιμότητα χωρίς ποτέ να δημιουργήσει πρόβλημα έφυγε από κοντά μας σήμερα το μεσημέρι.

Όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να βρεθούμε κοντά του, να συνεργαστούμε μαζί του, να τον αγαπήσουμε και να μας αγαπήσει θα τον συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 15.00 μ.μ στο κοιμητήριο Ζωγράφου όπου  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη η νεκρώσιμη ακολουθία.

 


σχετικα αρθρα