ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #metoo: Στον εισαγγελέα ο Μπιμπίλας - Καταθέτει τον φάκελο του ΣΕΗ με καταγγελίες κατά ηθοποιών

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2021, 08:48
Ελληνικό #metoo: Στον εισαγγελέα ο Μπιμπίλας - Καταθέτει τον φάκελο του ΣΕΗ με καταγγελίες κατά ηθοποιών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να εισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών.

Υπ'όψιν της Εισαγγελίας αναμένεται να τεθούν τις επόμενες ώρες τα στοιχεία και οι καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, λεκτικές κακοποιήσεις, εργασιακό εκφοβισμό και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το μεσημέρι έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του σωματείου, Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να εισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών.

Ο κ. Μπιμπίλας κλήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης μήνυσης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και της μήνυσης που κατέθεσε ο Δημήτρης Ανθης κατά άλλου γνωστού ηθοποιού, προκειμένου ως πρόεδρος του σωματείου να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές, εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες σε βάρος των συγκεκριμένων καλλιτεχνών.

Ωστόσο, αναμένεται να του ζητηθεί να παραδώσει όλους τους φακέλους με καταγγελίες και για άλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ώστε να υπάρξει μία ευρύτερη εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό #MeToo.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα μελετήσει όλες τις επώνυμες καταγγελίες, θα διαπιστώσει σε ποιες περιγράφονται περιστατικά μη παραγεγραμμένα και στη συνέχεια θα ερευνήσει σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα και να ασκηθούν διώξεις. Έτσι, δεν αποκλείεται κάποιες από τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστές προβεβλημένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες να δρομολογήσουν εξελίξεις στο δικαστικό πεδίο με τους πρωταγωνιστές τους να συναντιόνται μελλοντικά στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr