current views are: 8

24 Απριλίου 2017
Δημοσίευση09:48

Τραγωδία στη Λέσβο: Ναυάγιο με τουλάχιστον 16 νεκρούς πρόσφυγες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο με πρόσφυγες, που σημειώθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου

Δημοσίευση 09:48’

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο με πρόσφυγες, που σημειώθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τεζάρης και Διονύσης Βυθούλκας

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο με πρόσφυγες, που σημειώθηκε στο Μόλυβο της Λέσβου. Μέχρι στιγμής εννιά σορρούς έχουν ανασύρει, οι δυνάμεις της Frontex, μεταξύ αυτών 3 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως άλλες επτά έχουν περισυνελλέξει οι τουρκικές αρχές. 

 Εν τω μεταξύ οι δυνάμεις της Frontex, διέσωσαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία είναι έγκυος και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης της Άγκυρας ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας το αντίστοιχο Κέντρο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι είχαν λάβει τηλεφώνημα για σκάφος με μετανάστες σε δυσχερή θέση στο Αιγαίο χωρίς να προσδιοριστεί η θέση του ή πόσοι επέβαιναν σε αυτό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου και στις 11.00 το πλήρωμα σκάφους της Frontex εντόπισε ένα πτώμα και λίγο αργότερα τα υπόλοιπα.  Η έγκυος γυναίκα που μεταφέρθηκε στη περιοχή Πέτρα Λέσβου και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, είναι ο άνθρωπος – κλειδί καθώς θα μπορέσει να πει πόσα άτομα ήταν συνεπιβάτες της στο σκάφος και πως συνέβη το ναυάγιο που δεν έχει εξακριβωθεί εάν συνέβη σε ελληνικά ή τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή που βρέθηκαν τα πτώματα συνεχίζεται από σκάφη του Λ.Σ, της Frontex, μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. 


σχετικα αρθρα