Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 8

24 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:46

Σε 89 συλλήψεις για βεγγαλικά τις ημέρες του Πάσχα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ

Εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων

Δημοσίευση 10:46’

Εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων

Εντατικούς και στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης παράνομων κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Οι έλεγχοι έγιναν απο 24 Μαρτίου έως και τις  23 Απριλίου του  2017.

Σκοπός των ελέγχων πέραν της τήρησης της νομοθεσίας, ήταν η πρόληψη και η αποτροπή ατυχημάτων από την καύση πυροτεχνικών ειδών κατά την εορταστική περίοδο.  Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν συνολικά 35.344 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 70 παραβάσεις.

Συνελήφθησαν 89 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.

Κατά τη διενέργεια των ελέγχων συνολικά κατασχέθηκαν 310.000 πυροτεχνικά είδη περίπου. Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν:

  • 159.308  κροτίδες,
  • 149.178  παιδικά αθύρματα,
  •  534  καψύλλια,
  • 392  φωτοβολίδες,
  • 264  αυτοσχέδιοι πυροτεχνικοί μηχανισμοί και
  • 220  συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων –ρουκετών.

Σημειώνεται ότι, φέτος κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, τραυματισμοί ή θάνατοι από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.


σχετικα αρθρα