ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Εμβόλια – Θετικά νέα: Ενδείξεις μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου στις μεγάλες ηλικίες

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2021, 18:46
Facebook Twitter Whatsapp

Από την πλευρά του ο Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πώς σήμερα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 30.000 εμβολιασμοί. Σημείωσε πως έχουν κλείσει συνολικά 1.420.000 ραντεβού. Εξ αυτών 720.000 έχουν κλειστεί για τον Μάρτιο.

Θετικά νέα περιείχε η ενημέρωση για την πορεία εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στη χώρα μας. Όπως επεσήμανε η Μαρία Θεοδωρίου, υπάρχουν ενδείξεις μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή στις ηλικιακές ομάδες που ήδη κάνει το εμβόλιο στην πλειοψηφία τους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε γενικά στα εμβόλια, πέραν αυτού κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας πως τα υπόλοιπα δεν πρέπει να παραμελούνται. Μάλιστα είπε πως τα υπόλοιπα εμβόλια πρέπει να γίνονται 14 μέρες πριν ή μετά από αυτό του κορωνοϊού.

«Το εμβόλιο της Pfizer ενδείκνυται και για τα παιδιά, τους εφήβους άνω 16 ετών. Έτσι στις περιπτώσεις που έχουν αυξημένο κίνδυνο, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο», σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στα παιδιά που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε: «Για τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 16 ετών, ναι μεν γίνονται μελέτες από όλες τις εταιρείες, αλλά ο χρόνος που θα μπει στα παιδιά δεν είναι στο άμεσο μέλλον. Και θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για να εφαρμοσθεί στην παιδική ηλικία».

«Το κύριο ερώτημα είναι το τί θα γίνει στο μέλλον. Εκατό ειδικοί, εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους και αυτό που ήταν ξεκάθαρο ήταν ότι η εκρίζωση του κορωνοϊού από τον πλανήτη είναι ανέφικτη. Όμως μπορεί ο κορωνοϊός μπορεί να συμβιώσει ειρηνικά μαζί μας, χωρίς να μας απειλεί. Μπορεί να γίνει με τη φυσική νόσηση και με τον εμβολιασμό. Ας ελπίσουμε να γίνει ο κορωνοϊός ενδημικός», σημείωσε. Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική, επίσης η κ. Θεοδωρίδου.

1,42 εκατ. ραντεβού μέχρι στιγμής 

Από την πλευρά του ο Μ. Θεμιστοκλέους τόνισε πώς σήμερα πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 30.000 εμβολιασμοί. Σημείωσε πως έχουν κλείσει συνολικά 1.420.000 ραντεβού. Εξ αυτών 720.000 έχουν κλειστεί για τον Μάρτιο.

«Βλέπουμε να μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες ηλικίες και έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό αυτών που έχουν νοσήσει ενώ έχουν εμβολιαστεί», επεσήμανε.

Τόνισε πως η κυβέρνηση παρέλαβε τη Δευτέρα 112.000 δόσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 εμβόλια από τη Moderna και 90.000 δόσεις από την AstraZeneca. Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση ημερήσιων εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας πως με την παραλαβή των εμβολίων των Απρίλιο, θα έχει αυξηθεί κατά πολύ η ανοσία του πληθυσμού το Πάσχα.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr