ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από το υπ. Εργασίας - Τι ζητούν

Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2021, 10:29
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών έξω από το υπ. Εργασίας - Τι ζητούν
Facebook Twitter Whatsapp

Απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ., διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr