ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - lockdown: Προς παράταση μίας εβδομάδας - Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις - Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 23 Φεβρουαρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 23 Φεβρουαρίου 2021, 17:54
Κορωνοϊός - lockdown: Προς παράταση μίας εβδομάδας - Τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις - Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σήμερα
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά με την φυσική παρουσία των καταναλωτών, χωρίς τις μεθόδους click away ή click in shop αλλά με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας.

Η παράταση του lockdown κατά μίας εβδομάδας είναι το σενάριο που επικρατεί αυτή την ώρα στις συζητήσεις κυβέρνησης και ειδικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost σήμερα αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θέτει τις συζητήσεις σε νέα βάση καθώς οι αποφάσεις προσανατολίζονται στην κατεύθυνση της παράτασης κατά μίας εβδομάδας και από τις 8 Μαρτίου να επιστρέψει το λιανεμπόριο στις δραστηριότητές του. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά με την φυσική παρουσία των καταναλωτών, χωρίς τις μεθόδους click away ή click in shop αλλά δια ζώσης με πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας. Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος κωδικός μετακίνησης για όσους βγουν για ψώνια, προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Καθημερινά συνεχίζονται οι συσκέψεις και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Newpost, οι ειδικοί δεν «τρομάζουν» από την σημερινή αύξηση των κρουσμάτων καθώς σύμφωνα με τις πηγές αυτές, οφείλονται στην κακοκαιρία και στην ενδοοικογενειακή μετάδοση. Στο πλαίσιο αυτο, αναφέρουν οι πηγές, το επικρατέστερο σενάριο είναι να παραταθεί κατά μία εβδομάδα το κλείσιμο, ούτως ώστε να περάσει και το κύμα των κρουσμάτων που οφείλεται στην κακοκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όπως πάντα θα αξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr