ΕΛΛΑΔΑ

Σε παράδεισο των VIP μετατρέπεται ο Σκορπιός – Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο θρυλικό νησί

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2021, 07:26
Σε παράδεισο των VIP μετατρέπεται ο Σκορπιός – Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο θρυλικό νησί
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νησί θα ενοικιάζεται στο σύνολό του για τουλάχιστον μία εβδομάδα που σημαίνει πως αν κάποιος επιλέξει να μείνει λιγότερο θα πληρώσει και τις 7 ημέρες.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου Σκορπιού, έργο του νορβηγικού αρχιτεκτονικού κολοσσού Snohetta που έχει υπογράψει σημαντικά οικοδομήματα σε όλο τον κόσμο, πήραν το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του φιλόδοξου project.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νησί θα ενοικιάζεται στο σύνολό του για τουλάχιστον μία εβδομάδα που σημαίνει πως αν κάποιος επιλέξει να μείνει λιγότερο θα πληρώσει και τις 7 ημέρες. Το τίμημα για την εβδομάδα αυτή θα είναι minimum 1 εκατ. ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τη ζήτηση και την εποχή, μπορεί να φτάνει και τα 2 εκατ. ευρώ. Ο σύμβουλος και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν, δεν κρύβει τη χαρά του που ο Σκορπιός είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση η οποία υλοποιείται στην Ελλάδα. «Υστερα από τρία χρόνια επίμονων προσπαθειών καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και να πάρουμε την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση που στήριξαν αυτή την επένδυση, την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Λευκάδας που ήταν κοντά μας σε όλα τα στάδια» λέει ο κ. Τσερνίτσιν προσθέτοντας: «Το έργο ωστόσο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή της δικηγορικής εταιρίας Κορίνα Φασούλη-Γραφανάκη & Συνεργάτες που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη της εταιρίας Μυκήναι Α.Ε. για την ένταξη της επένδυσης στη νομοθεσία των στρατηγικών επενδύσεων και την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου» .

Οι ενότητες

Το τουριστικό project περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το κύριο τουριστικό συγκρότημα, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων. 

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπονται 9 «κτιριακές ενότητες».

Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο κτίριο Ροζ Σπίτι (Pink House), καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος.

Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες».

Η 3η Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στον Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί.

Η 4η, αντίστοιχα, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, η οποία επεκτείνεται).

Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή, που κατεδαφίζεται.

Η 6η κτιριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια.

Η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού,

η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά και, τέλος, στην 9η κτιριακή ενότητα περιλαμβάνεται το Αμφιθέατρο ως τόπος για εκδηλώσεις.

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης, προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -επονομαζόμενη «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο.

Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 χρόνια και να φιλοξενήσει τους πρώτους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2024, δίνοντας νέα πνοή στο άλλοτε προσωπικό καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το τίμημα για τους VIP επισκέπτες μπορεί να φτάνει και το ένα εκατομμύριο ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr