ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο επί χάρτου για το «ΚΕΠ» στα Εξάρχεια

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2017, 12:55 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2017, 12:55
Σχέδιο επί χάρτου για το «ΚΕΠ» στα Εξάρχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Γερανό, ασθενοφόρο και διμοιρίες περιλαμβάνει το σχέδιο που έχουν έτοιμο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση της πλατείας Εξαρχείων με απομάκρυνση 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γερανό, ασθενοφόρο και διμοιρίες περιλαμβάνει το σχέδιο που έχουν έτοιμο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την εκκένωση της πλατείας Εξαρχείων με απομάκρυνση του κόκκινου κοντέινερ - του γνωστού- "αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ"-, που τοποθετήθηκε σε μια νύχτα με πρωτοβουλία της "Συνέλευσης για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" ενώ σε μια πολεοδομική παράβαση σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας πιθανότατα θα λυνόταν σε επίπεδο αστυνομικού τμήματος, στην περίπτωση της πλατείας Εξαρχείων έπρεπε να υποβάλει μήνυση ο Δήμος της Αθήνας, να διατάξει προκαταρκτική ο εισαγγελέας και να τη χρεώσει σε υπηρεσία της Ασφάλειας και τελικά να ασχοληθεί με το ζήτημα το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας.

Μάλιστα οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας ενώ αρχικά πήραν καταθέσεις από υπεύθυνους του δήμου, τώρα θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν και υπεύθυνους του κοντέινερ.

Μπορεί το "σχέδιο εκκένωσης" να είναι έτοιμο, δύσκολα θα εφαρμοστεί όμως, καθώς πρέπει πρώτα να μεταβεί στο σημείο η Πολεοδομία με αστυνομική συνοδεία, να διαπιστώσει παράβαση και έπειτα να δώσει εντολή ο εισαγγελέας για την απομάκρυνση του κοντέινερ-πολιτικού περιπτέρου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" το σχέδιο περιλαμβάνει "επιστράτευση" διμοιριών και ομάδων πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, περιπολικών της Άμεσης Δράσης και ομάδων της ΔΙΑΣ.

Πρώτα θα διασφαλιστεί ο χώρος, στη συνέχεια το γερανοφόρο όχημα θα βγάλει το κοντέινερ από την πλατεία, ενώ σε κοντινή απόσταση θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Κανένας δεν ξέρει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο οι εμπνευστές δημιουργίας του "πολιτικού περιπτέρου", όπως το ονομάζουν, τοποθέτησαν το κοντέινερ πάνω στην πλατεία. Πάντως, όπως οι ίδιοι έχουν αναφέρει σε κείμενά τους στο διαδίκτυο, ο ρόλος που θα παίξει το κοντέινερ είναι κυρίως "ενάντια στο ναρκεμπόριο και την κρατική καταστολή", χωρίς όμως να διευκρινίζεται πως ακριβώς θα γίνει αυτό.

Ανάμεσα στις δράσεις που προγραμματίζονται είναι θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές συζητήσεις και διανομή ενημερωτικού υλικού. Στο μεταξύ, στην άλλη πλευρά της πλατείας τα μέλη της Συνέλευσης έφτιαξαν μια παιδική χαρά. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr