ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης - Κούγιας: «Καταρρέει το κατηγορητήριο» - Εν αναμονή της απόφασης για την ένσταση ακυρότητας

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2021, 13:21
Στην Ευελπίδων ο Λιγνάδης - Κούγιας: «Καταρρέει το κατηγορητήριο» - Εν αναμονή της απόφασης για την ένσταση ακυρότητας
Facebook Twitter Whatsapp

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ο Δημήτρης Λιγνάδης. Κρίσιμη συνεδρίαση για την ένσταση ακυρότητας. Τι θα γίνει αν απορριφθεί το αίτημά του.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου επί της αίτησης ακύρωσης της προδικασίας που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, και αναμένεται σε λίγο η έκδοση του σχετικού βουλεύματος. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός θα απολογηθεί στη 19η ανακρίτρια για τις κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή. Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου, αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

 Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, τόνισε ότι παρέδωσαν στα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 δεν έχουν τελεστεί όπως ισχυρίζεται η υπεράσπιση.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν στους τόπους που καταγγέλλονται ότι τελέστηκαν τα εγκλήματα. Ο κ. Κούγιας έκανε λόγω για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, διαθέτουν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης. Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού θα καταθέσουν, όπως είπε, ως μάρτυρες η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης, μια συνταξιούχος πρώην δικαστική λειτουργός και άλλοι μάρτυρες.

Αναλυτικά η αίτηση ακυρότητας

Σύμφωνα με την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε ο συνήγορος του, Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, «την 5/2/2021 υπεβλήθη από τον Βασίλειο Κ. μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία ουσιαστικά δεν περιέγραψε κάποια αξιόποινη συμπεριφορά, αφού κατά τους ισχυρισμούς του, και αληθείς υποτιθέμενους, οι δήθεν σεξουαλικές επαφές μαζί του έγιναν με τη συναίνεσή του ενώ ήταν ήδη 15 ετών και χωρίς να έχω την ιδιότητα του παιδαγωγού του. Σε κάθε δε περίπτωση το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται είναι μεγαλύτερο της 20ετίας από την ενηλικίωσή του και ενόψει των περί παραγραφής διατάξεων το περιεχόμενο της αναφοράς του ήταν ποινικά αδιάφορο».

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Λιγνάδης, αμέσως μετά τη μήνυση του Βασίλη Κ. εμφανίστηκε ένας ακόμη μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής και υποστήριξε ότι «κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε».

Την ίδια ημέρα, αναφέρει στο αίτημα ακυρότητας ο κ. Κούγιας κατέθεσαν και δυο ακόμη μάρτυρες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από τους μάρτυρες αυτούς ο ένας «δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψή του οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο».

Οσο για τη 40χρονη γυναίκα, ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσω του συνηγόρου του, δηλώνει ότι πρόκειται για μία γυναίκα εμμονική με το πρόσωπό του, από το 2000.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr