ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή απόγνωσης από ΑμεΑ στον πρωθυπουργό

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 26 Απριλίου 2017, 09:43 / Ανανεώθηκε 26 Απριλίου 2017, 09:22
Επιστολή απόγνωσης από ΑμεΑ στον πρωθυπουργό
Facebook Twitter Whatsapp

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογένειών τους από τα μέτρα και τα αντίμετρα που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογένειών τους από τα μέτρα και τα αντίμετρα που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

"Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα οδηγηθούν στη "φτωχοποίηση" τόνισε στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ  Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Επίσης πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση αποσαρθρώνει τις κοινωνίες, και τις κοινωνικές πολιτικές και θίγει ευάλωτες ομάδες, συνεπώς απαιτείται μια πιο οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση του κράτους. 

Στην επιστολή, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών που θα έχει ως στόχο την ουσιαστική στήριξη και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί ουσιαστική της κυβέρνησης και είναι απαραίτητο να τεθεί σε ισχύ, ανεξάρτητα από την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. 

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρδακαστάνης, ορισμένα από τα μέτρα που προτείνονται είναι η προστασία των επιδομάτων που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, η εξαίρεση από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, να διασφαλιστεί ότι η εθνική σύνταξη θα δοθεί ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας, να μην υπάρχει μείωση στο αφορολόγητο, καθώς και να διοριστούν εκπαιδευτικοί στα γενικά και τα ειδικά σχολεία όπου φοιτούν τα άτομα με αναπηρία. 

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κυβέρνηση να οριστικοποιηθεί η εκκρεμούσα συνάντηση που έχει συμφωνηθεί, ώστε να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό πιο αναλυτικά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.