ΕΛΛΑΔΑ

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας από σκηνοθέτη

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2021, 21:01
Σεξουαλική παρενόχληση καταγγέλλει ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας από σκηνοθέτη
Facebook Twitter Whatsapp

Γνώρισε τον σκηνοθέτη που τον παρενόχλησε ενώ ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις.

«Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα», αποκάλυψε ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας, ο οποίος μετά την αποκάλυψη περί σεξουαλικής παρενόχλησης περιέγραψε την τραυματική εμπειρία που βίωσε όταν γνωστός σκηνοθέτης τον παρενόχλησε μετά το πέρας των σπουδών στη δραματική σχολή.

Γνώρισε τον σκηνοθέτη που τον παρενόχλησε ενώ ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού όπου έδωσε εξετάσεις.

Με το πρόσχημα να του προτείνει κάποιο ρόλο τον προσκάλεσε σπίτι του. «Τελείωσα τις διπλωματικές εξετάσεις μου από τη δραματική σχολή, στην οποία τις δίνουμε μπροστά στην επιτροπή του Υπουργείου κι εκείνος ως πρόεδρος της επιτροπής βρήκε το τηλέφωνό μου από τον πρόεδρο της σχολής. Με πήρε τηλέφωνο. Βρεθήκαμε σπίτι του ξεκίνησε να μου λέει κάποια γενικά πράγματα για τη δουλειά, όχι με λεπτομέρειες εκεί κάπου υποψιάστηκα ότι έπρεπε να είμαι επιφυλακτικός. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου επειδή θεώρησε ότι ένας ηθοποιός πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμί», αποκαλύπτει ο ηθοποιός στο Mega.

«Σκέφτηκε ότι θα μου έκλεινε πόρτες»

«Εκεί τον ευχαρίστησα επειδή θα μου δινόταν μια ευκαιρία. Μου εξήγησε ότι θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση. Τον ρώτησα ''δηλαδή;''. Και τότε μου απάντησε αυτολεξεί τα εξής: ''Στο 90% των ερωτήσεων που μου κάνουν με ρωτάνε αν θα είμαι ο ενεργητικός ή ο παθητικός'' και στη σχέση αυτή θα ήμουν εγώ ο ενεργητικός κι εκείνος ο παθητικός. Το οποίο δεν έχει σημασία γιατί η πρόταση είναι το ίδιο ανήθικη», τόνισε ακόμη.

«Ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να του πω όχι και του το είπα, ωστόσο μέσα στο μυαλό μου δεν του είπα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο ευγενικά για να μην μου κόψει την όποια πιθανότητα καριέρας μπορούσα να έχω. Προσπάθησε να με πείσει ότι με αυτό το μυαλό δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω καριέρα γιατί όλοι αυτό κάνουν σε αυτό τον χώρο. Και μου είπε ότι αν είμαι δικός του, θα με γνωρίσει σε κάποιους σκηνοθέτες που θα ξέρουν ότι είμαι δικός του οπότε δεν θα χρειαζόταν να καταλήξω στο κρεβάτι τους. Μου είπε οτι οι δραματικές σχολές θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για το ότι θα πρέπει να περάσουμε από τους χ,ψ καταστάσεις», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Έφυγα και αυτός προσπάθησε να μου πει να το ξανασκεφτώ με πήρε και 2-3 τηλέφωνα και μου άφησε ηχητικά μηνύματα. Επέμεινα στο “όχι”. Τότε δεν γινόταν να τον καταγγείλω, σκέφτηκα ότι ένας άνθρωπος με τόση εξουσία θα έκλεινε πόρτες. Έχω στείλει την καταγγελία μου στον ΣΕΗ επώνυμα», κατέληξε ο κ.Κρομμύδας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr