ΕΛΛΑΔΑ

Αιγύπτιος καταγγέλλει τον Λιγνάδη: Με απείλησε ότι θα μου πετάξει οξύ στο πρόσωπο

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2021, 07:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2021, 07:33
Αιγύπτιος καταγγέλλει τον Λιγνάδη: Με απείλησε ότι θα μου πετάξει οξύ στο πρόσωπο
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο», είπε ο νεαρός με καταγωγή από την Αίγυπτο.

Άνθρωπος χειριστικός, που γνώριζε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη νεαρών ατόμων και εφήβων, ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης-που από χθες βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης- σύμφωνα με 24χρονο Αιγυπτιακής καταγωγής.

Όπως αναφέρει σε μία από τις καταθέσεις του στην ανακρίτρια ο νεαρός που έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2015 στην Επίδαυρο, φοβόταν τον σκηνοθέτη, μήπως του κάνει κακό, γιατί τον είχε απειλήσει ότι θα μπορούσε πέσει θύμα επίθεσης με οξύ.

Χαρακτηριστικός είναι και ο διάλογος με τις ανακριτικές αρχές

Ερώτηση: Γιατί δεν είχατε καταθέσει το περιστατικό αυτό νωρίτερα;
Απάντηση: Γιατί φοβόμουν τον Λιγνάδη μήπως μου προκαλέσει κακό και γιατί με είχε ήδη απειλήσει ότι εάν «ανέβει» στο διαδίκτυο κάποια κοινή μας φωτογραφία, θα μου πετάξει οξύ στο πρόσωπο, μια πρώην του. Τον φοβόμουν γιατί ξέρω ότι έχει πολλές διασυνδέσεις και αυτός είναι ο λόγος που δεν μιλάνε πολλά άλλα άτομα.

Ο Αιγύπτιος, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι λίγο διάστημα πριν να ενηλικιωθεί είχε δεχθεί βίαιη σεξουαλική επίθεση από τον Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές ανάγκες και την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό περιβάλλον των νεαρών, τους οποίους συναναστρεφόταν.

«Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε. Μου πήρε πολύ χρόνο να αποδεχτώ ότι μου συνέβη αυτό το γεγονός του βιασμού, γιατί δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω, ήταν πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό είμαι περήφανος με τον εαυτό, μου που βρήκα το θάρρος να το αναφέρω, έστω και τώρα. Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι μου ανέφερε διαρκώς, ότι έχει συνεχή πόθο να κάνει σεξ καθημερινά και με άντρες και με γυναίκες και κατά κύριο λόγο με ανήλικα. Τα περισσότερα από αυτά, ήταν αγόρια, τα οποία έρχονταν κυρίως στο σπίτι του στο Μεταξουργείο», υποστήριξε ο μάρτυρας.

«Ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο. Μου έλεγε συγκεκριμένα: «… και δε θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο, το όμορφο προσωπάκι σου. Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε», καταλήγει ο νεαρός καταγγέλλων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr