ΕΛΛΑΔΑ

Πανδημία: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 15 Μαρτίου, το Ολλανδικό σύστημα στο σχολείο και η Κυριακή του Θωμά

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2021, 10:09
Πανδημία: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 15 Μαρτίου, το Ολλανδικό σύστημα στο σχολείο και η Κυριακή του Θωμά
Facebook Twitter Whatsapp

Σχεδόν δεδομένο θεωρείται το άνοιγμα του Λιανεμπορίου μέχρι την 15 Μαρτίου ενώ στο τραπέζι βρίσκεται το άνοιγμα των σχολείων με το ολλανδικό μοντέλο.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται το άνοιγμα του λιανεμπορίου έως και τις 15 Μαρτίου σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, που τονίζουν στο Newpost, πως «η οικονομία της χώρας θα πρέπει να λειτουργήσει και πάλι, πάντα με προσοχή και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά να λειτουργήσει». Για το σκοπό αυτό στις προθέσεις της κυβέρνησης και των εμπλεκόμενων φορέων, είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου είτε με την μέθοδο click in shop είτε με click away.

Το «Ολλανδικό μοντέλο στα σχολεία»

Την ίδια στιγμή στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για επαναλειτουργία των σχολείων, με βάση το Ολλανδικό μοντέλο που θέλει τους μαθητές να πραγματοποιούν δια ζώσης μαθήματα στις τάξεις μία ή δυο φορές την εβδομάδα και τις υπόλοιπες να γίνεται τηλε-εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποφασιστεί εάν το συγκεκριμένο σύστημα θα εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ή μόνο σε δημοτικά και γυμνάσια.

«Χαρακίρι το άνοιγμα της εστίασης»

Υψηλόβαθμες πηγές που συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων των αρμόδιων υπηρεσιών που συναποφασίζουν για τις ενέργειες προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία, ξεκαθαρίζει πως « η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξει όπως την γνωρίζουμε, αν γίνει κάτι τέτοιο, ακόμη και με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, θα μιλάμε για χαρακίρι, οπότε θα διατηρηθεί το delivery και το take away».

Ορόσημο η Κυριακή του Θωμά

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ένα από τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊου στη χώρα μας, έλεγε σε συνομιλητές του μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως, «ευελπιστώ την Κυριακή του Θωμά στις 9 Μάιου, να ανακοινώσω την λήξη της πανδημίας στην χώρα». Και ενώ εκφράζεταο το συγκεκριμένο σενάριο, που θα είναι ευχής έργο για την κουρασμένη από τα σκληρά μέτρα εδώ και έναν χρόνο κοινωνία, τα μηνύματα για τα εμβόλια δεν είναι ενθαρρυντικά. Το γεγονός της καθυστέρησης της παραλαβής των δόσεων, δεν οφείλεται στην κυβέρνηση που προσπαθεί να παραλάβει όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, αλλά στην καθυστέρηση των παρτίδων του εμβολίου από τις εταιρίες που το παρασκευάζουν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr