ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πώς έφτασε η Μαλεσίνα στο σκληρό lockdown – Οι καταγγελίες για κορωνο-γάμο και χαλαρότητα

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2021, 17:57
Κορωνοϊός: Πώς έφτασε η Μαλεσίνα στο σκληρό lockdown – Οι καταγγελίες για κορωνο-γάμο και χαλαρότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Πλήθος καταγγελιών στη Μαλεσίνα αποκαλύπτουν τη χαλαρότητα των μέτρων κατά του κορωνοϊού που οδήγησε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώσει σκληρό lockdown  στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με το LamiaReport, το διάστημα που προηγήθηκε της επιβολής του σκληρού lockdown επικρατούσε κλίμα χαλαρότητας στην Μαλεσίνα, καθώς, όπως καταγγέλλουν πολίτες, καφετέριες λειτουργούσαν κανονικά με θαμώνες που έβλεπαν αγώνες ποδοσφαίρου, ενώ τελέστηκε και γάμος την Κυριακή (21-02) με πολλούς καλεσμένους. 

Αναφορικά με τον γάμο, όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, οι υπεύθυνοι του ναού αναγκάστηκαν να κλειδώσουν την πόρτα προκειμένου να μην μπουν καλεσμένοι στο ναό, ενώ έξω από την εκκλησία  ήταν τουλάχιστον 200 άτομα χωρίς να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις.

Όλα αυτά οδήγησαν  στο να διασπαρεί ο ιός σε τέτοιο βαθμό ώστε τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να αναγκαστούν να μεταφέρουν πολλά περιστατικά στο Νοσοκομείο Λαμίας σε σημείο που οι διασώστες δεν προλάβαιναν να απολυμάνουν τα ασθενοφόρα και να αλλάζουν στολές.

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές με μήνυμα του κάνει έκκληση για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, ενώ τονίζει ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία για να περιοριστεί η έξαρση του κορωνοϊού και ζητά την πιστή εφαρμογή τους για να βγει η περιοχή γρήγορα από το lockdown.

Ο κ. Ζεκεντές συνεχίζει στο μήνυμά του: «Έχοντας ως βάση τις συμβουλές της επιστήμης και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της Μαλεσίνας καλούνται να οικοδομήσουν πειθαρχημένα μια νέα καθημερινότητα που, ασφαλώς, δεν είναι για κανέναν ευχάριστη. Ο περιορισμός των φυσικών επαφών είναι βασική συνιστώσα στο σχέδιο αντιμετώπισης και μέσω αυτού δεν στοχεύεται ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών ή της οικονομικής δραστηριότητας αλλά αποτελεί την επένδυση για την αντιστροφή της παρούσας δύσκολης κατάστασης στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Είναι η στιγμή όπου ο φόβος πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική αλληλεγγύη. Ήταν αναγκαίο να εισέλθουμε σε αυστηρούς περιορισμούς που, όμως, θα είναι άσκοποι αν δεν συμπορεύονται με υπομονή, υπεύθυνη στάση και αυστηρή επιτήρηση των μέτρων αυτών για να αποφευχθεί μια ακόμα πιο δυσάρεστη κατάσταση όπως η επιβολή των μέτρων σε ολόκληρο το Δήμο μας ή ακόμα και μια παρατεταμένη κατάσταση γενικού απαγορευτικού (lockdown) στην πληγωμένη από το κορωνοϊό κοινότητα Μαλεσίνας.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Μαλεσίνα δίνει μια μάχη αλλά αυτός ο «πόλεμος» που δίνεται είναι καθημερινός και, κυρίως, καθολικός. Ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν ελλοχεύει αποκλειστικά στα στενά όρια μίας κοινότητας αλλά σε ολόκληρο το Δήμο μας. Είναι ένας αγώνας όλων μας που πρέπει να τον δώσουμε διακατεχόμενοι από ενσυναίσθηση και αυτοπειθαρχία στην τήρηση των μέτρων.

 Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε και να επιδείξουμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη. Η δημιουργία κλίματος υγειονομικής ασφάλειας και η επαναφορά στην πρότερη επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί, μηδενός εξαιρεμένου, με πρόνοια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ας έχουμε υπόψιν ότι ουδείς είναι άτρωτος και μπορεί τώρα να έχουν επιβληθεί σκληρότερα μέτρα αποκλειστικά στη Μαλεσίνα αλλά είναι αναγκαίο όλοι οι δημότες να συνεργαστούμε, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει και εντός του πλαισίου των αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, σας καλώ να αποφεύγουμε τη στοχοποίηση συμπολιτών μας. Δεν είναι, άλλωστε, χρήσιμο, να αναζητείται η αφορμή για την πρόκληση αυτής της κατάστασης αλλά σαν μια οντότητα να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση, ώστε στο άμεσο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον για τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, το Δήμο μας.

Ως δημοτική αρχή, έχοντας επίγνωση του ρόλου και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και δρούμε αποκλειστικά με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας παρέχοντας συγχρόνως διαρκή άμεση ενημέρωση.

Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου καλώντας σας με αποφασιστικότητα να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα και προσοχή για να εξαλείψουμε ταχέως την όξυνση του προβλήματος και να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στο Δήμο Λοκρών» καταλήγει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Λοκρών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις