ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα - Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2021, 21:00 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2021, 21:54
Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα - Τα τελευταία νέα για την υγεία του
Facebook Twitter Whatsapp

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Δομοκού βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη βάση προκειμένου να φυλάνε τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας, η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, συνεχίζεται για 54η ημέρα.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με ενημέρωση η κατάστασή του είναι σταθερή. Παρουσιάζει μια υπνηλία τις τελευταίες ώρες αλλά όταν ξυπνά έχει αίσθηση του χρόνου και του χώρου και έχει επαφή με το περιβάλλον, σύμφωνα με το MEGA. 

Αρνείται να δεχθεί ορό προκειμένου να σιτιστεί ωστόσο έχει επιτρέψει στους γιατρούς να του χορηγήσουν ιχνοστοιχεία. Πάντως η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς οργανισμός του έχει καταπονηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Την ίδια στιγμή, περίπου 100 αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Δομοκού βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη βάση προκειμένου να φυλάνε τον Δημήτρη Κουφοντίνα για να μην υπάρξουν επεισόδια και εικόνες όπως το προηγούμενο Σάββατο όπου κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, η δικηγόρος του κ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr