ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Έρευνα στο σπίτι και τη μηχανή του σκηνοθέτη – Οργή Κούγια

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2021, 21:50
Υπόθεση Λιγνάδη: Έρευνα στο σπίτι και τη μηχανή του σκηνοθέτη – Οργή Κούγια
Facebook Twitter Whatsapp

Η έρευνα στο σπίτι και τη μηχανή του κ. Λιγνάδη διενεργήθηκε από αστυνομικούς, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, παρήγγειλε έρευνα στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση Αλέξη Κούγια, ο οποίος βρισκόταν με τον εντολέα του στις φυλακές Τρίπολης όταν του κοινοποιήθηκαν οι ανακριτικές πράξεις.

Η έρευνα στο σπίτι και τη μηχανή του κ. Λιγνάδη διενεργήθηκε από αστυνομικούς, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Κούγιας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, υπέβαλε αίτημα αναβολής της κατ’ οίκον έρευνας, επαναφέροντας το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορουμένου.

«Ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά» αναφέρεται στο αίτημα-διαμαρτυρία που υπέβαλε ο κ. Κούγιας στην δικαστική λειτουργό επισημαίνοντας επιπλέον ότι:

«Παρατηρώ ότι όποιο αίτημα υποβάλλει ο ουσιαστικά μάρτυρας της υποθέσεως -αφού τον εντολέα του, που κατοικεί στη Σουηδία, ουδέποτε εξετάσατε- δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Βλάχος, το ικανοποιείτε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να συνεννοείστε μαζί μου, ώστε να εκπροσωπήσω σε οιανδήποτε ανακριτική πράξη, που Υμείς κρίνετε ότι πρέπει να διεξαχθεί, τον εντολέα μου».

Ο συνήγορος αναφέρει επίσης: «διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι, ενώ ο εντολέας μου δι’ εμού και των συνεργατών μου κατέθεσε σ’ Εσάς τα νόμιμα αιτήματα … και, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε, Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς  διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που Σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμού, με σκοπό κατά την κρίση μου, αφενός μεν να καθυστερήσετε την απόδειξη της αθωότητάς  του,  αφετέρου δε να δικαιολογήσετε τις παραλείψεις των Εισαγγελέων που άσκησαν την παράνομη ποινική δίωξη αλλά και τη δική Σας contra legem επιλογή της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως για αδικήματα που φέρεται ότι διεπράχθησαν προ δεκαετίας και εξαετίας».

Ο Αλέξης Κούγιας ζητά από την ανακρίτρια «όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου».

Παράλληλα με αίτησή του, ο κ. Κούγιας ζητά την αναβολή των ελέγχων που διέταξε η ανακρίτρια, επικαλούμενος αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του, σε χρόνο που θα ορίσει η δικαστική λειτουργός «κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου… διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας».

Κούγιας: Ο κ. Λιγνάδης ενημερώνεται και παρακολουθεί τηλεόραση

Εξερχόμενος από το σωφρονιστικό κατάστημα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ο συνήγορος του σκηνοθέτη μίλησε για την υγεία του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όπως είχα υποχρέωση και το κάνω πάντα όταν οι κατηγορούμενοι είναι στις φυλακές επισκέφτηκα σήμερα τον κ. Λιγνάδη. Ποτέ δεν εγκατέλειψα κάποιον και να τον περιμένω να έρθει στο δικαστήριο μόνος» είπε μιλώντας στο arcadiaportal.gr.

«Ο κ. Λιγνάδης σε εξαιρετική κατάσταση, έχει πληροφορηθεί τις ενέργειες που έχουν γίνει και είναι βέβαιος ότι θα είναι αποτελεσματικές» δήλωσε ο συνήγορος του σκηνοθέτη – ηθοποιού.

«Είναι σε άριστη κατάσταση και με ακμαίο ηθικό» επεσήμανε τονίζοντας πως «ενημερώνεται, παρακολουθεί τηλεόραση, όπως όλοι οι κρατούμενοι και είναι ενήμερος για όλα».

«Πραγματικά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενα ο ίδιος να είναι» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας επίσης ανέφερε: «Έχει γίνει αίτηση για αυτοψία στην Επίδαυρο και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον καταγγέλλοντα. Για την υπόθεση του 2010, υπάρχουν μάρτυρες και έγγραφα στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι, αυτή η υπόθεση είναι κατασκευασμένη. Σήμερα θα γίνει έρευνα στο σπίτι του και στον υπολογιστή του. Εμείς θα διευκολύνουμε τη δικαιοσύνη. Θα εκτεθούν όλοι όσοι προσπάθησαν να τον πλήξουν. Οι κρίνοντες κρίνονται. Επικαλέστηκε κάθε νόμιμο δικαίωμα για μηνύσεις και αγωγές, εναντίον όλων όσων παρουσίασαν τα πράγματα διαφορετικά».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις