ΕΛΛΑΔΑ

Νικολάου για Κουφοντίνα: «Ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100% - Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά»

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2021, 22:14
Νικολάου για Κουφοντίνα: «Ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100% - Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά»
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο νόμος εφαρμόστηκε στο 100% στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ενώ εξήγησε τους λόγους που ο απεργός πείνας δεν μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Εφαρμόσαμε το νόμο 100%, αφού δεν είχε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στις φυλακές Κασσαβέτειας, μετακινήθηκε στο Δομοκό, αφού προηγήθηκε απόφαση της ΚΕΜ για Κορυδαλλό. Αυτή η απόφαση άλλαξε με δική μου έκτακτη μεταγωγή, επειδή υπήρχε προηγούμενο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας να μην γίνονται φυλακές στον Κορυφαλλό, επειδή ήταν στο κόκκινο η Δυτική Αττική και είχε κλείσει ο Κορυδαλλός και έγγραφο της διευθύντριας τους Κορυφαλλού ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τον Κουφοντίνα, όπως και ακόμη έναν κρατούμενο, και αποφασίστηκε να πάει στο Δομοκό» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι εξαρχής προχώρησαν σε διαχωρισμό κρατουμένων στις φυλακές, ώστε κάθε μία να έχει τους κρατούμενους που πρέπει να έχει.

«Αδειάσαμε τον Κορυδαλλό για να γίνει φυλακή υποδίκων, ώστε να ηρεμήσουν οι φυλακές», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ορθά έπραξε η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ και κατέθεσε αίτημα αναβολής της ποινής για όσο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος νοσηλεύεται.

«Παράλληλα ζήτησε να εξετασθεί η νομιμότητα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φύλακές Δομοκού. Αυτό έπρεπε να κάνει εξ αρχής από τη στιγμή που αμφισβητεί τις διαδικασίες. Χαίρομαι που το κάνει έστω αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Όσο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος επέλεξε να κάνει απεργία πείνας, ενώ η κυβέρνηση δεν κινήθηκε εκδικητικά. «Η κυβέρνηση όμως δεν εκβιάζεται», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις