ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανονικό lockdown - Σήμα κινδύνου για τα νοσοκομεία

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2021, 08:31
Παγώνη: Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανονικό lockdown - Σήμα κινδύνου για τα νοσοκομεία
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι τα νέα μέτρα μπορούν να αποδώσουν και εξέφρασε την ελπίδα της για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου από τις 16 Μαρτίου.

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τους ασθενείς με κορωνοϊό όσο και με τους non covid ασθενείς, αλλά και για τα νέα περιοριστικά μέτρα, μίλησε στο Mega η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, καθώς το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Για τα νέα μέτρα υποστήριξε πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown. «Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε μάλιστα, ότι μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής.

Σταδιακά οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού, ώστε να έχουμε σχετική ανοσία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις