ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία κρεοπωλών για την απαγόρευση διαδημοτικής μετακίνησης - Τι λέει στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της Βαρβακείου

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2021, 12:06
Διαμαρτυρία κρεοπωλών για την απαγόρευση διαδημοτικής μετακίνησης - Τι λέει στον Alpha 98,9 ο πρόεδρος της Βαρβακείου
Facebook Twitter Whatsapp

«Εμείς δεν υπαχθήκαμε σε κάποια ρύθμιση: ούτε στη μείωση του ενοικίου, ούτε για το προσωπικό, ούτε για τίποτα. Είμαστε λιανικό εμπόριο κρέατος. Ούτε για το προσωπικό, ούτε για το ΤΕΒΕ, ούτε για τη μείωση του ενοικίου από τον δήμαρχο. Αν δείτε τους τζίρους μας, έχουν μειωθεί 80%», δήλωσε ο πρόεδρος της Βαρβακείου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αθηνάς πραγματοποίησαν σήμερα οι κρεοπώλες της Βαρβάκειου αγοράς, που ζητούν να εξαιρεθούν από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου, Ανδρέας Νιώτης, μίλησε στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, χαρακτήρισε εξοντωντικό για τους ίδιους το μέτρο της απαγόρευσης από δήμο σε δήμο: «Εμείς είμαστε μια αγορά για όλη την Αττική, οπότε ο κόσμος δεν μπορεί να μετακινηθεί και να έρθει σε μας. Χθες Τσικνοπέμπτη είχαμε κάνει τις παραγγελίες μας, είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας(...) Μηδενική ήταν η δουλειά η χθεσινή για μας που περιμένουμε πώς και πώς αυτή την ημέρα. Είναι αξοντωτικό αυτό το μέτρο για εμας εδώ, τους κρεοπώλες και τους ψαράδες, που κι αυτοί περιμένουν πώς και πώς την Καθαρά Δευτέρα για να δουλέψουν, έχουν κάνει τις παραγγελίες τους».

Ερωτηθείς αν ήρθαν σε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης, είπε: «Μίλησε ο συνάδελφος από τον Ιχθυαγορά και του είπαν ότι τα μέτρα μέχρι τις 16 του μηνός δεν μπορούν να αλλάξουν».

Επσήμανε, επίσης, ότι «εμείς δεν υπαχθήκαμε σε κάποια ρύθμιση: ούτε στη μείωση του ενοικίου, ούτε για το προσωπικό, ούτε για τίποτα. Είμαστε λιανικό εμπόριο κρέατος. Ούτε για το προσωπικό, ούτε για το ΤΕΒΕ, ούτε για τη μείωση του ενοικίου από τον δήμαρχο. Αν δείτε τους τζίρους μας, έχουν μειωθεί 80%».

«Το ενοίκιο στην πλειοψηφία αφορά τον δήμαρχο. Για όλη την ιχθυαγορά αφορά τον δήμο. Για το 50% από τα κρεοπωλεία, πάλι αφορά τον δήμο», πρόσθεσε και τόνισε ότι ζητούν την εξαίρεσή τους: «Με κάποιον κωδικό να εξαιρείται η Βαρβάκειος».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr