ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κορωνο-πάρτι στη φοιτητική εστία - Πρύτανης: «Δεν θα αποδεχθούμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων»

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2021, 14:17
Πάτρα: Κορωνο-πάρτι στη φοιτητική εστία - Πρύτανης: «Δεν θα αποδεχθούμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων»
Facebook Twitter Whatsapp

Το πάρτι έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Ο φύλακας της εστίας ζήτησε να διακοπεί, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Άλλο ένα κορωνο-πάρτι έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στη φοιτητική εστία της Πάτρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρύτανη.

Σύμφωνα με το tempo24, το πάρτι έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Ο φύλακας της εστίας ζήτησε να διακοπεί, κάτι που όμως δεν συνέβη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη της εστίας ζήτησαν το πρωί από τις Πρυτανικές Αρχές να κάνουν rapid test.

H είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος σε ανακοίνωσή του 

Από την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών, ανακοινώνονται τα εξής: 

Η Πρυτανική Αρχή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από συλλογικές ενέργειες και προσπάθειες πολλών έγινε κατορθωτό να κατατεθεί τροπολογία για το θέμα του προσωπικού καθαριότητας, η οποία θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με αναδρομική ισχύ. Επομένως όλο το προσωπικό καθαριότητας συνεχίζει κανονικά την εργασία του, αφού με την τροπολογία θα δοθεί παράταση των συμβάσεων μέχρι 31 Μαΐου 2021 και μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας προκήρυξης στον ΑΣΕΠ και η επιλογή του προσωπικού.  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην Πρυτανική Αρχή σε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης η Πρυτανική Αρχή θέλει,  ειλικρινά και ξεκάθαρα, να γνωστοποιήσει  τη θέση της σχετικά με την παρεμπόδιση της εισόδου και την κατάληψη σε κτίρια. Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες βλάπτουν τη λειτουργία και την εικόνα του Δημόσιου Πανεπιστημίου και, σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτό. Αντίθετα, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε μία εποχή που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο προσπαθεί, εν μέσω πανδημίας, να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξαιρετικά σημαντικά θέματα. 

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός της διοργάνωσης πάρτυ στη Φοιτητική Εστία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας.  Η Πρυτανική Αρχή δεν θα αποδεχθεί επανάληψη τέτοιων φαινομένων και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει  το υπέρτατο αγαθό της Ζωής και τη Δημόσιας Υγείας όλων μας. 

Τέλος καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια και ευθύτητα στα παραπάνω θέματα γιατί μας αφορούν όλους.

Πηγή: Tempo24news.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr