ΕΛΛΑΔΑ

Σιμόπουλος: Προς όφελος της χώρας η σύσταση διαστημικής υπηρεσίας

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2017, 18:38 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2017, 18:02
Σιμόπουλος: Προς όφελος της χώρας η σύσταση διαστημικής υπηρεσίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ικανοποίηση εκφράζει για τη σύσταση ελληνικής διαστημικής εταιρείας ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος.

Ικανοποίηση εκφράζει για τη σύσταση ελληνικής διαστημικής εταιρείας ο διακεκριμένος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος.

Σε ανάρτησή του στο opengov, στη σελίδα που διεξάγεται η δημόσια διαβούλευση για το σχετικό νομοσχέδιο, ο κ. Σιμόπουλος κάνει λόγο για μια υπηρεσία που θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί «πριν από δεκαετίες για να οργανώνει και να ενισχύει διεθνώς την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας στον τομέα του Διαστήματος». Εξηγώντας, μάλιστα, πως «δυστυχώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάποια εθνική στρατηγική στα θέματα των Διαστημικών Προγραμμάτων και Εφαρμογών, αλλά ούτε και κάποια συντονισμένη συνεργασία των εκπροσώπων της χώρας στους διάφορους διεθνείς οργανισμούς που ήταν σχετικοί με το Διάστημα».

Στην παρέμβασή του, ο γνωστός αστροφυσικός επισημαίνει ότι απ’ όλα τα κράτη-μέλη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Διαστήματος, η Ελλάδα ήταν το μοναδικό μέλος που δεν είχε μέχρι τώρα κάποιον συντονιστικό φορέα για τις διαστημικές δραστηριότητες της. Και ότι όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό προσπαθειών, την υστέρηση στην ανταπόδοση των σημαντικών εισφορών της χώρας στους Ευρωπαϊκούς Διαστημικούς Οργανισμούς, καθώς και την έλλειψη σχεδίασης και υλοποίησης εθνικών υπηρεσιών που βασίζονται στον διαστημικό τομέα.

Ο κ. Σιμόπουλος, που έχει στηρίξει την προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, ήδη από την εξαγγελία της πρωτοβουλίας, κατέθεσε στη διαβούλευση τις δικές του παρατηρήσεις για τη βελτίωση του νομοσχεδίου και στο κλείσιμο της παρέμβασής του, εύχεται «η υλοποίηση και η λειτουργία του υπό δημιουργία οργανισμού να αποβεί προς όφελος της χώρας και των πολιτών της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr