ΕΛΛΑΔΑ

Οι Τούρκοι κάνουν έρανο στη Θράκη για να πάνε στο Διάστημα!

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2017, 08:27 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2017, 08:27
Οι Τούρκοι κάνουν έρανο στη Θράκη για να πάνε στο Διάστημα!
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πρόκληση που καταδεικνύει και τον απώτερο στόχο της Τουρκίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη δυτική Θράκη, 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πρόκληση που καταδεικνύει και τον απώτερο στόχο της Τουρκίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στη δυτική Θράκη, προέβη το προξενείο της Κομοτηνής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να εισφέρουν από το υστέρημά τους χρήματα  με στόχο να ενισχυθεί η κρατική διαστημική υπηρεσία της Τουρκίας και να υλοποιηθεί ο στόχος του Ταγίπ Ερντογάν για αποστολή στο Διάστημα το 2023.

Είναι προφανές ότι η συλλογή χρημάτων είναι προσχηματική. Το προξενείο της Κομοτηνής, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας παίζει ύπουλο ρόλο στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Άγκυρα, επιχειρεί να "βαπτίσει" τη μουσουλμανική μειονότητα ως "τουρκική" και εγείρει αξιώσεις για εδαφική ανεξαρτησία.

Χρησιμοποιεί μάλιστα τουρκικούς θύλακες εντός της μειονότητας, που λαμβάνουν γραμμή απευθείας από τη ΜΙΤ. Ο έρανος έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στο twitter και γίνεται δήθεν με αφορμή το Ραμαζάνι που ξεκινάει τις επόμενες μέρες.

"Σε αυτό το Ραμαζάνι με τη θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την ιπτάμενη τουρκική νεολαία.. Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην τουρκική υπηρεσία αεροπορίας" τονίζεται στην ανάρτηση. Μάλιστα παρατίθενται και οι λογαριασμοί όπου μπορούν να κατατίθενται χρήματα, με τη Ziraat Bank να έχει σημαίνοντα ρόλο.

Στην πρόκληση υπήρξε αντίδραση σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" από τους μουσουλμάνους της Θράκης, όχι όμως επισήμως από το ελληνικό κράτος.  Υποστήριξαν ότι στο Ραμαζάνι είναι έθιμο να δίνονται χρήματα σε φτωχές οικογένειες και όχι σε κρατικές υπηρεσίες, και μάλιστα της Τουρκίας.

"Ντροπή ...Μόνο ντροπή. Εάν δοθούν χρήματα έστω και ένα ευρώ, γι΄αυτό τον λόγο, τότε είναι επίσημη δωρεά στο τουρκικό κράτος" έγραψε οργισμένος ένας μουσουλμάνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr