current views are: 8

2 Μαΐου 2017
Δημοσίευση09:41

Αποδοκίμασαν στην Ευελπίδων τον παιδοκτόνο – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός πριν από λίγο φτάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο παιδοκτόνος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Δημοσίευση 09:41’

Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός πριν από λίγο φτάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο παιδοκτόνος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός πριν από λίγο φτάνοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ο παιδοκτόνος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Παρευρισκόμενοι του φώναξαν είσαι ξεφτιλισμένος και εκείνος με σκυμμένο το κεφάλι και συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ισχυριστεί ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή και το κρασί που ήπιε τον οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα χωρίς να έχει καμία πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αστυνομικός αναμένεται να ισχυριστεί στον ανακριτή ότι:

  • Δηλώνει μετανιωμένος.
  • Δεν είχε συνείδηση την ώρα της δολοφονίας και δεν ήξερε τι έκανε.
  • Ένιωσε το αίσθημα της απόρριψης επειδή η κόρη του δεν τον άφηνε να την κάνει μπάνιο και ζητούσε τη μητέρα της.
  • Πανικοβλήθηκε και για αυτόν τον λόγο πέταξε το άψυχο κορμάκι της Στέλλας στον κάδο απορριμμάτων.
  • Αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει στα χέρια του ιατρικές γνωματεύσεις που πιστοποιούν ότι πάσχει από κατάθλιψη. 
  • Αντιμετώπιζε προβλήματα στον γάμο του και ότι δεν άντεχε τα κινητικά προβλήματα της μικρής του κόρης.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, είχε ζητήσει από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο, ενώ στην προανακριτική κατάθεσή του στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχε αποδώσει τον θάνατο της 6χρονης κόρης του σε ατύχημα.

Συγκεκριμένα, είχε ισχυριστεί ότι το «κακό» είχε συμβεί στην προσπάθειά του να την κάνει να σταματήσει να κλαίει. Η σύζυγος του 61χρονου, που το μοιραίο βράδυ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη εγχείρηση στη χολή αναμένεται –μαζί με τον 6χρονο γιο της και δίδυμο αδελφό της άτυχης Στέλλας– να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Μέσω του συνηγόρου της Σπύρου Δημητρίου, μάλιστα, η τραγική μητέρα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του συζύγου της, διευκρινίζοντας ότι δεν αντιμετώπιζε καμία ψυχική διαταραχή και κατηγορώντας τον ότι είχε προσχεδιάσει τον φόνο.

«Τη σκότωσε επειδή δεν μπορούσε να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο κ. Δημητρίου και διευκρίνισε ότι οι όποιες ψυχολογικές μεταπτώσεις του 61χρονου δεν έχουν καμία σχέση με τον φόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με την απολογία του 61χρονου στον ανακριτή θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κηδεία του ανήλικου κοριτσιού, που –σύμφωνα με τον ιατροδικαστή– βρήκε ασφυκτικό θάνατο στην αγκαλιά του πατέρα της.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν ο πατέρας της 6χρονης Στέλλας Εικοσπεντάκη κατήγγειλε την εξαφάνιση της κόρης του στο Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας. Είχε ισχυριστεί ότι όταν ξύπνησε το πρωί η κόρη του, που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, έλειπε από το σπίτι. Στους αστυνομικούς είπε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι και –εκτός από την ανήλικη κόρη του– είχαν αρπάξει κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης, ενώ για την υπόθεση είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Amber Alert.

Τελικά, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε αργά το βράδυ νεκρό σε νάιλον σακούλα, μέσα σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της οικογένειας, ενώ ο 61χρονος, μετά πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την ανήλικη κόρη του στην προσπάθειά του να σταματήσει το κλάμα της. Απέδωσε το συμβάν σε ατύχημα.

Η απολογία του παιδοκτόνου

Σοκάρει το γεγονός πως ενώπιον των αστυνομικών ο 61χρόνος απέδωσε τα ψυχολογικά προβλήματα που ισχυρίζεται ότι έχει στα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κόρη του.

«Εξ αιτίας του προβλήματος της Στέλλας έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ αφιερωνόμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική » σημείωσε στην πρώτη κατάθεσή του ο 61χρονος παιδοκτόνος ισχυριζόμενος πως τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε οφείλονταν στα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κόρη του.

«Όταν φτάσαμε σπίτι της είπα ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ποτήρι κρασί. Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών», η συγκλονιστική περιγραφή του 61χρονου παιδοκτόνου της Αγίας Βαρβάρας στην πρώτη του απολογία.


σχετικα αρθρα