ΕΛΛΑΔΑ

Ενημερωτική εκδήλωση ενόψει του 8ου TEDxAthens 2017

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2017, 16:37 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2017, 16:15
Ενημερωτική εκδήλωση ενόψει του 8ου TEDxAthens 2017
Facebook Twitter Whatsapp

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAthens πραγματοποίησε στις 26 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ειδική ενημερωτική εκδήλωση για δημοσιογράφους ενόψει του 8ου κατά σειρά TEDxAthens 2017, το οποίo θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ στις 13 Μαΐου.

Η οργανωτική ομάδα του TEDxAthens πραγματοποίησε στις 26 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ειδική ενημερωτική εκδήλωση για δημοσιογράφους ενόψει του 8ου κατά σειρά TEDxAthens 2017, το οποίo θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ στις 13 Μαΐου.

Με κεντρικό θέμα του φετινού TEDxAthens τα όρια/edge, οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μοιραστούν με το κοινό, μέσα από τις ιστορίες και τις διαδρομές τους, τη δική τους πορεία αναζήτησης μέσα στα όρια του προσωπικού τους αγνώστου.

Η φετινή εκδήλωση εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας. Ειδικότερα, παράλληλα με τις ομιλίες θα πραγματοποιηθούν activations, workshops, performances σε 3 ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΚΠΙΣΝ: Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου θα αποτελεί το βασικό χώρο του συνεδρίου, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) ο οποίος θα λειτουργήσει ως η δεύτερη Edge σκηνή και στο TEDxAthens Lab, έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για workshops και δημιουργικές συζητήσεις μεταξύ ομιλητών και συνέδρων στο Donors Lounge της ΕΛΣ. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μουσικά δρώμενα, να απολαύσουν μια ιδιαίτερα γευστική εμπειρία φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συμμετέχουν στο βραδινό πάρτι μετά το τέλος του προγράμματος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens -μεταξύ άλλων- ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ποιήτριας και μεταφράστριας, Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της ως ομιλήτρια τη φετινή διοργάνωση.

Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι πήραν μια γεύση από τις «edgy» εμπειρίες που θα ζήσουν οι σύνεδροι το Σάββατο 13 Μαΐου, ενώ, παράλληλα, περιηγήθηκαν στους χώρους του ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα στους χώρους των νέων εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος όπου θα διοργανωθεί το TEDxAthens, και στην Αγορά όπου θα γίνει το πάρτυ.

Ο Δημήτρης Κόκκορης, Project Director & Team Builder του TEDxAthens δήλωσε: «Ίσως χρειάζεται μερικές φορές να φτάνουμε στα όρια μας. Είτε για να βρίσκουμε την κρυφή μας δύναμη και την ισορροπία μέσα μας, είτε για να αντιλαμβανόμαστε πως χρειαζόμαστε εναλλακτικές προτάσεις ως προς τον τρόπο που κάνουμε τις επιλογές μας και λειτουργούμε καθημερινά».

Από την πλευρά του ο Φίλιππος Ζακόπουλος, Experience Director του TEDxAthens τόνισε ότι: «Φέτος το TEDxAthens εξελίσσεται και δοκιμάζει μια καινούργια προσέγγιση με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη και ακόμη πιο διαδραστική εμπειρία. Η βασική πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν οι σύνεδροι μας, θα είναι ότι θα πρέπει να αποφασίσουν ποια από όλα τα παράλληλα δρώμενα δεν θα παρακολουθήσουν».

Η εκδήλωση έκλεισε με cocktail reception και με αναμνηστικά edgy δώρα για τους δημοσιογράφους.

Λίγα λόγια για το TEDxAthens:

Τo TEDxAthens ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED σε τοπικό επίπεδο μέσα από την παρουσίαση ομιλητών που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.

Η «καρδιά» του TEDxAthens είναι οι άνθρωποί του. Μια ομάδα εθελοντών που παράλληλα με τη δουλειά τους και τις υπόλοιπες ασχολίες τους, αφιερώνουν χρόνο και όλη τους την ενέργεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Όλοι οι άνθρωποι του TEDxAthens μοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για την αλλαγή. Μια αλλαγή που μπορεί να έρθει, όταν καταφέρνουμε, μέσα από υψηλού περιεχομένου συνέδρια, εκδηλώσεις, κοινωνικά projects, να εκπαιδεύσουμε, να μεταδώσουμε γνώση, να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε γενιές ανθρώπων προς μια κοινή πορεία. Την πορεία για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο αύριο. Σε τοπικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το TEDxAthens, αλλά και για το θεσμό του TED γενικότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com, http://2017.tedxathens.com/ και https://medium.com/tedxathens/ ή ακολουθήστε μας στο facebook http://www.facebook.com/tedxathens και στο twitter @TEDxAthens.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr