ΕΛΛΑΔΑ

Πάει στο σπίτι της η Μυρτώ της Πάρου - Παίρνει εξιτήριο μετά από 40 μήνες νοσηλείας

Δημοσίευση 4 Μαΐου 2017, 13:19 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2017, 09:39
Πάει στο σπίτι της η Μυρτώ της Πάρου - Παίρνει εξιτήριο μετά από 40 μήνες νοσηλείας
Facebook Twitter Whatsapp

Εξιτήριο μετά από 40 μήνες νοσηλείας αναμένεται να λάβει, τις επόμενες ημέρες από το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξιτήριο μετά από 40 μήνες νοσηλείας αναμένεται να λάβει, τις επόμενες ημέρες από το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας, η Μυρτώ, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2012, με την αποτρόπαια κακοποίησή της από τον νεαρό Πακιστανό στην Πάρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.

Η Μυρτώ σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα αποκατάστασής της και αναμένεται λείαν συντόμως να επιστρέψει στο σπίτι της.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Τους τελευταίους 40 μήνες η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη ακολουθούσε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS. 

Η τραγική ιστορία της 

Στις 22 Ιουλίου του 2012, η 15χρονη τότε Μυρτώ είχε βρεθεί σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά χτυπημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα. Όπως κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι.

Mετά από πέντε μήνες νοσηλείας σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό η μικρή Μυρτώ μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. Μετά από 7 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις. Εκτοτε ο αγώνας της Μυρτώς συνεχίζεται στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.