current views are: 4

5 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:30

«Πογκρόμ» επιθέσεων κατά μεταναστών στη Λέρο – Καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν ακόμη και με ρόπαλα

Τέσσερις επιθέσεις σε διάστημα λίγων ημερών κατά μεταναστών από άτομα που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες και κρατούν ρόπαλα στη Λέρο

Δημοσίευση 06:30’

Τέσσερις επιθέσεις σε διάστημα λίγων ημερών κατά μεταναστών από άτομα που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες και κρατούν ρόπαλα στη Λέρο

Τέσσερις επιθέσεις σε διάστημα λίγων ημερών κατά μεταναστών από άτομα που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτες και κρατούν ρόπαλα στη Λέρο, καταγγέλλει το δίκτυο ομάδων αλληλεγγύης Δωδεκανήσου.

Το βράδυ της Πέμπτης  δέκα μετανάστες, εννέα Παλαιστίνιοι και ένας Σύρος δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Τα θύματα φέρουν τραύματα σε κεφάλι και λαιμό.

Σε άλλη περίπτωση τέσσερις μετανάστες που ψάρευαν στο Λακκί, δέχτηκαν επίθεση από  άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και είχαν καλύψει τους αριθμούς των πινακίδων τους. Τρία από τα θύματα διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας στα Λέπιδα, ενώ ακόμη ένας στο πρώην ΠΙΚΠΑ, όλοι τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού.

Είχαν προηγηθεί ακόμη δυο επιθέσεις σε βάρος μεταναστών. Η μια σημειώθηκε την Τετάρτη με θύμα μια τρανς που διαμένει στο νησί, ενώ την περασμένη Τρίτη, “τάγμα εφόδου” επιτέθηκε σε ομάδα μεταναστών που επέστρεφε με τα πόδια στο κέντρο φιλοξενίας στα Λέπιδα.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας του νησιού έχουν αναλάβει την ευθύνη για τον εντοπισμό των δραστών.