current views are: 7

7 Μαΐου 2017
Δημοσίευση10:54

Kλειστά τα περισσότερα μαγαζιά σήμερα Κυριακή – Απεργίες και διαδηλώσεις από τις εργασιακές ενώσεις

Δύο εικόνες αντίκριζαν σήμερα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις οι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν: Αλλού κλειστά μαγαζιά και αλλού διαμαρτυρίες των υπαλληλικών ενώσεων κατά της απόφασης.

Δημοσίευση 10:54’

Δύο εικόνες αντίκριζαν σήμερα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις οι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν: Αλλού κλειστά μαγαζιά και αλλού διαμαρτυρίες των υπαλληλικών ενώσεων κατά της απόφασης.

Δύο εικόνες αντίκριζαν σήμερα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις οι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν: Αλλού κλειστά μαγαζιά και αλλού διαμαρτυρίες των υπαλληλικών ενώσεων κατά της απόφασης.

Στην Αθήνα τα περισσότερα μαγαζιά στην Ερμού, ήταν κλειστά, ενώ κατά το δοκούν άνοιξαν καταστήματα στις εμπορικές περιοχές. 

Χανιά: Άνοιξαν οι επιχειρήσεις στο κέντρο

Υποτονική ήταν σήμερα η κίνηση στην αγορά των Χανίων με τους καταναλωτές να επιλέγουν μάλλον τις παραλίες από τα ψώνια.
Τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά ενώ οι εμπορικές επιχειρήσεις που άνοιξαν βρίσκονται στο κέντρο και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι.
Ανοικτά ήταν τα καταστήματα στις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου, Τζανακάκη, Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη ενώ άνοιξαν και καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες.

Το πρωί, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο του Κάτωλα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Τα καταστήματα και οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το Κυριακάτικο άνοιγμα.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Βουρλάκης. «Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Τούς καλούμε να διαφυλάξουν την Κυριακάτικη αργία», τόνισε από την πλευρά του το μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φώτης Ριγανάκος.
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες καθώς και σε καταστήματα που άνοιξαν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τάχθηκε και το Εργατικό Κέντρο Χανίων το οποίο με ανακοίνωσή του καλούσε τους πολίτες να μην κατέβουν για ψώνια στην αγορά.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πάτρα 

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας αντέδρασαν έμποροι και εμποροϋπάλληλοι, στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος, «σήμερα γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο και δίνουμε μία απάντηση σε αυτούς που επιχειρούν να πάρουν την Κυριακή». Όπως πρόσθεσε, «αυτό είναι ένα θέμα βαθιά πολιτικό, διότι πίσω από το άνοιγμα της αγοράς, αυτό που θέλουν, είναι να κλείσουν τα μικρά καταστήματα, ώστε το μεγάλο μερίδιο να το πάρουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα».

Ακόμη, ο Γιώργος Ρώρος υπογράμμισε ότι «αυτή την φορά έχουμε ευρείες συμμαχίες και πιστεύω ότι όλη η κοινωνία είναι μαζί μας, γιατί αν ανοίξει η αγορά, τότε θα ακολουθήσουν και άλλοι μετά από εμάς.»

Επίσης, διαμαρτυρία για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι λίγα καταστήματα άνοιξαν σήμερα το πρωί στην Πάτρα, όπου και αυτά έκλεισαν έπειτα από τις κινητοποιήσεις.

Κλειστά τα μαγαζιά στο κέντρο της Λάρισας 

Κατεβασμένα ρολά και λουκέτα έβλεπαν οι Λαρισαίοι που επέλεξαν το πρωί της Κυριακής να κάνουν μία βόλτα στην αγορά, παρά το γεγονός πως σήμερα αυτή λειτουργεί κανονικά από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας να παροτρύνει τα μέλη του να μην ανοίξουν σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του ωραρίου της Κυριακές από την κυβέρνηση, βρήκε ισχυρή απήχηση. Όπως δήλωσε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Τσιαπλές «η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν άνοιξαν τα καταστήματά τους, γιατί κατανοούν τη σπουδαιότητα των περιστάσεων και την απειλή που δεχόμαστε».

Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία του φορέα, ενώ αργότερα διένειμαν φυλλάδιο σε καταναλωτές, εξηγώντας τους τους λόγους για τους οποίους σήμερα δε λειτούργησαν τα καταστήματά τους.


σχετικα αρθρα