ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης για self tests στα φαρμακεία: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2021, 23:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2021, 23:58
Δερμιτζάκης για self tests στα φαρμακεία: «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δερμιτζάκης, τονίζει ότι τα τεστ που έφτασαν στα φαρμακεία δεν είναι ίδια με τα rapid test των νοσοκομείων, συνιστώντας μάλιστα σοβαρότητα.

Θέση για το ζήτημα που προέκυψε γύρω από τα πρώτα self tests που έφτασαν στα φαρμακεία παίρνει ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Δερμιτζάκης, τονίζει ότι τα τεστ που έφτασαν στα φαρμακεία δεν είναι ίδια με τα rapid test των νοσοκομείων, συνιστώντας μάλιστα σοβαρότητα.

Η ανάρτηση του καθηγητή:

«Self rapid tests Επειδή είδα πολλά δημοσιεύματα ανοησίες από το πρωί ότι στην Ελλάδα έγινε διανομή των ίδιων rapid test που κάνουν στο νοσοκομείο να σας πω ότι αυτό είναι λάθος. Στη συσκευασία υπάρχει μια σημαντική διαφορα με τη λέξη “nasal” που δηλώνει πως η δειγματοληψία γίνεται χαμηλά στη μύτη κι οχι βαθιά όπως τα rapid tests που κάνουν τα διαγνωστικά κέντρα. Τα δυο κουτιά έχουν και λίγο διαφορετικό περιεχόμενο και διαφορετικές οδηγίες. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω φωτογραφία με τα κουτιά από τις δυο συσκευασίες. Η πάνω είναι τα rapid tests που κάνουν οι γιατροί. Η κάτω είναι αυτό που πήραμε σήμερα από το φαρμακείο στην Ελβετία να κάνουμε στο σπίτι. Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις