ΕΛΛΑΔΑ

Ο Βατόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνεδρίασης για τα Λύκεια – Πού υπήρξε ομοφωνία και που τα… έσπασαν οι ειδικοί

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2021, 12:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2021, 12:58
Ο Βατόπουλος αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συνεδρίασης για τα Λύκεια – Πού υπήρξε ομοφωνία και που τα… έσπασαν οι ειδικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Τελικά, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας η επιτροπή άναψε πράσινο φως για να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η απόφαση της επιτροπής των ειδικών για τα Λύκεια ήταν ομόφωνη σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται για να ανοίξουν, αποκάλυψε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Η διαφωνία πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφορούσε στην ημερομηνία ανοίγματος των Λυκείων καθώς κάποια μέλη της επιτροπής εκτιμούσαν ότι θα έπρεπε να την ορίσει η Πολιτεία με βάση την εκπλήρωση των προϋποθέσεων.

Τελικά, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου.

Επίσης, χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα την τήρηση των προϋποθέσεων για τα Λύκεια λέγοντας ότι χρειάζεται καλή προετοιμασία και ενημέρωση για τη διενέργεια των self test. Χαρακτήρισε, δε, πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται πολλές εξετάσεις, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.

Έκλεισε τον κύκλο της η λογική του οριζόντιου κλεισίματος

«Όλοι συμφωνούμε ότι η λογική οριζόντιου κλεισίματος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και πλέον, επειδή υπάρχουν τα εργαλεία όπως τα αντιγονικά τεστ, να πάμε σε λελογισμένες αναστολές περιορισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποκατασταθεί αυτός ο περιορισμός με το ανάλογο testing», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αλλάζει λιγάκι το μείγμα των μέτρων ώστε να ελαφρυνθούν περιορισμοί και να αυξηθεί το testing.

Τι είπε για το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί πάλι τις επόμενες εβδομάδες και πως δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Εξέφρασε την ελπίδα οι Αθηναίοι να μπορέσουν τουλάχιστον να πάνε στα εξοχικά τους που βρίσκονται στα περίχωρα της Αττικής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις